Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemikte kıyma kebabı nasıl yapılır? Gaziantep kemikte kıyma kebabı tarifi

Kemikte kıyma kebabı nasıl yapılır? Gaziantep kemikte kıyma kebabı tarifi
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kemikte_kiyma_kebabi_nasil_yapilir_gaziantep_kemikte_kiyma_kebabi_tarifi_1616055761_6874.jpg

Gastronomi kenti Gaziantep'te kebapçılık yapan Ahmet Çadır, şişe saplanarak yapılan kıyma kebabını daha lezzetli hale getirmek için şiş yerine kemiğe saplayarak pişirdi. Şimdilerde lisanlardan lisana dolaşan kemikte kıyma kebabının nasıl yapıldığını anlattı.

Gaziantep'te kebapçı Ahmet Çadır, kıyma kebabını şiş yerine kemiğe saplayarak pişirdi. Kemikte kıyma kebabı için patent müracaatında bulunan Çadır, bu kebabın daha lezzetli olduğunu söyledi. Kemikte kıymanın farklı bir lezzet ortaya çıkardığını söz eden ve yeni lezzet için patent başvurusunu yapmaya hazırlandıklarını belirten Çadır,"Çok hoş bir lezzet ortaya çıkardık. Uzun uğraşlar sonucunda kıyma kebabını nasıl lezzetli hale getirebileceğimizi düşündük. Kemiğe yakın olan et lezzetli olur fikriyle kıyma etimizi kuzunun kaburga kemiğine saplayarak pişirdik. Uzun uğraşlar sonucunda bu lezzeti ortaya çıkardık. Direkt kemikle piştiği için kıyma daha lezzetli oluyor. Kıymamızdaki yağ oranını azaltarak kemikte durmasını sağlıyoruz. Bu lezzet, konuklarımızın çok güzeline gidiyor. Kemikte kıyma kebabı için patent müracaatımızı yapacağız" diye konuştu.



Çadır'ın 'kemikte kıyma kebabı' ismini verdiği lezzet, müşteriler tarafından ağır ilgi görmeye başladı.


 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt