Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kemoterapi Etkisine Kına Tedavisi

0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
imageskemoterapietkisinekinatedavisi5aff3f1c72aa9

Samsun Ondokuz Mayıs Universitesi Tıp Fakultesi Tıbbi Onkoloji Bolumu Başkanı ProfDr İdris Yucel, yaptığı calışma ile meme ve kalınbağırsak kanseri tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaclarının hastalara yaptığı yan etkiyi kına kullanarak tedavi etti Fluoropirimidin grubu kemoterapi ilaclarının kullanımı sonrasında yan etki olarak hastaların el ve ayaklarında yanık gibi yaraların cıktığını belirten ProfDrYucel, bu yaraların hastayı yuruyemez, ellerini de kullanamaz hale getirdiğini soyledi

ProfDr Yucel, cıkan yaraların bilinen bir tedavisi olmadığı icin tek cozum olarak ilacı kestiklerini ya da dozunu duşurduklerini sonuc olarak tedavinin aksamak zorunda kaldığını belirtti

Tesadufen Keşfedildi

Kemoterapi goren bir hastasının ayaklarındaki yaralardan şikayet ederek yanına geldiğini ancak ellerine baktığında kına yaktığını ve yara bulunmadığını gorduğunu soyleyen ProfDr Yucel, Hastanın kınalı ellerinde yara olmadığını gorunce, kınanın bir etkisinin olup olmadığını duşundum Bunun uzerine bilimsel bir calışma yaptım El ve ayaklarında yara cıkan hastalarda kına kullanmaya başladım ve etkili olduğunu gordum Calışma sonucunda kınanın kemoterapi ilaclarının yan etkisinden kanser hastalarını koruduğunu ve yarayı tedavi ettiğini belirledimdiye konuştu

Yapılan calışmanın bilimsel bir araştırma olarak yayınlanıp bilim dunyasına duyurulduğunu soyleyen ProfDr Yucel, Bizim insanımız kınayı yuzyıllar once keşfetti Belki eski cağlarda bir takım el ve ayak yaralarının tedavisinde kullanılmış ama daha sonra gelenekselleşmiş Biz boyle bir şeyi yeniden keşfettik Şu an kemoterapi ilaclarının yan etkisini onlemek icin hastalarımızda kına kullanmaya devam ediyoruzdiye konuştu

hurriyet

858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt