iltasyazilim
FD Üye
Kenarı Dolgulu Çiçek Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*500 gr un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*15 gr Yas maya (yarım yas mayadan biraz az) yada 1 paket kuru maya
*300 ml ılık su ( yaklaşık 1, 5 su bardağı )
Sos için:
*istediğiniz pizza sosu kullanabilirsiniz yada
*2 domates
*1 yemek kaşığı salça
*yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*Kekik otu
*karabiber
*tuz
*fesleğen
Kenarı için:
*burgu peynir yada kasar peyniri
*ben böreklik beyaz peynirde kullandım
Pizza üstü için:
*istediğiniz malzeme dizebilirsiniz, ben konserve mısır, kabak, mantar, sucuk, kırmızı biber ve çekirdeksiz siyah zeytin kullandım
*Rendelenmiş peynir
*Kenarına yumurta sarısı yada süt ve eritilmiş tereyağı
*2 pizza tepsisi 28 cm
*1 büyük fırın tepsi de olabilir
Kenarı Dolgulu Çiçek Pizza Tarifi Yapılışı Önce tüm malzemelerle yumuşak hamur yoğurulur Üstü kapalı sıcak yerde kabarması için bekletilir
Sos için domates rendelenir, diğer malzemeler ile tencereye alınır, orta ateşte 5 dk pişirilir
Fırın tepsisi yağlanır, varsa irmik serpilir ( pizza tabanı çıtır olmasını sağlıyor) ve kenara bırakılır
Mayalanmış hamurdan 2 yumak yapılır, tezgahın üstünde açılır, fırın tepsiye yayılır ve kenarları yarım cm kadar tepsinin üstüne çekilir Hamurun üstü çatalla bir kaç yerden delinir
Peynirden şeritler kesilir, çember halinde tepsinin kenarına yerleştirilir Kenarında fazla kalan hamur, içe doğru kıvırarak kapatılır ve bastırılır Hamurun kenarı 2 cm aralıklı kesilir ve kesilmiş dilimler yana çevrilir
Pizzaların ortasına sos sürülür sonra rendelenmiş peynir ve damak tadınıza göre, sebze sucuk dizilir, dilerseniz en son üstüne tekrar biraz peynir rendesi dökülür
Yumurta sarısı yada süt tereyağ karışımı, sadece dilimlerin üstüne sürülür Önceden ısıtılmış fırında 220 derece alt üst kızarana kadar pişirilir
Not:
Hamurun kenarı dışa doğru çıkmaması lazım yoksa hamur fırında kabarınca taşar ve erimiş peynir fırına dökülür
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin
*500 gr un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*15 gr Yas maya (yarım yas mayadan biraz az) yada 1 paket kuru maya
*300 ml ılık su ( yaklaşık 1, 5 su bardağı )
Sos için:
*istediğiniz pizza sosu kullanabilirsiniz yada
*2 domates
*1 yemek kaşığı salça
*yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*Kekik otu
*karabiber
*tuz
*fesleğen
Kenarı için:
*burgu peynir yada kasar peyniri
*ben böreklik beyaz peynirde kullandım
Pizza üstü için:
*istediğiniz malzeme dizebilirsiniz, ben konserve mısır, kabak, mantar, sucuk, kırmızı biber ve çekirdeksiz siyah zeytin kullandım
*Rendelenmiş peynir
*Kenarına yumurta sarısı yada süt ve eritilmiş tereyağı
*2 pizza tepsisi 28 cm
*1 büyük fırın tepsi de olabilir
Kenarı Dolgulu Çiçek Pizza Tarifi Yapılışı Önce tüm malzemelerle yumuşak hamur yoğurulur Üstü kapalı sıcak yerde kabarması için bekletilir
Sos için domates rendelenir, diğer malzemeler ile tencereye alınır, orta ateşte 5 dk pişirilir
Fırın tepsisi yağlanır, varsa irmik serpilir ( pizza tabanı çıtır olmasını sağlıyor) ve kenara bırakılır
Mayalanmış hamurdan 2 yumak yapılır, tezgahın üstünde açılır, fırın tepsiye yayılır ve kenarları yarım cm kadar tepsinin üstüne çekilir Hamurun üstü çatalla bir kaç yerden delinir
Peynirden şeritler kesilir, çember halinde tepsinin kenarına yerleştirilir Kenarında fazla kalan hamur, içe doğru kıvırarak kapatılır ve bastırılır Hamurun kenarı 2 cm aralıklı kesilir ve kesilmiş dilimler yana çevrilir
Pizzaların ortasına sos sürülür sonra rendelenmiş peynir ve damak tadınıza göre, sebze sucuk dizilir, dilerseniz en son üstüne tekrar biraz peynir rendesi dökülür
Yumurta sarısı yada süt tereyağ karışımı, sadece dilimlerin üstüne sürülür Önceden ısıtılmış fırında 220 derece alt üst kızarana kadar pişirilir
Not:
Hamurun kenarı dışa doğru çıkmaması lazım yoksa hamur fırında kabarınca taşar ve erimiş peynir fırına dökülür
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin