iltasyazilim
FD Üye
Kenarları Dolgulu Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sut
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 fiske şeker
*Tuz
*Un
İç harç için;
*Sucuk
*Mantar
*Domates
*Biber
*Soğan
*Zeytin
*Mısır
*Kaşar peynır
*Ketçap ( acılı ceye acısız ) farketmez
Kenarları Dolgulu Pizza Tarifi Yapılışı İlk hamuru hazırlıyoruz bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz fazla yumuşak olmayan hamur elde ediyoruz üstünü örterek iç harçları hazırlayana kadar dinlenmeye alıyoruz Diğer bütün malzemeleri doğruyor hazır hala getiriyoruz kenara koyuyoruz dinlenen hamuru alıyoruz Tezgaha un serpiyoruz hamuru koyup merdaneyle ince hamur yapıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz ve kenarlara kaşar koyup kapatıp kenara doğru çektiriyoruz böylece hem tepsimizi kaplasın hamur hemde güzel olsun diye kıvırma işlemi bitince iç kismina ketçap sürüyoruz ardından sucukları, mantar, zeytin, domates, biber, soğan, mısır bu sıralamayla yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derece veya 200 derecede pişiriyoruz üzerlerindeki sepetler istediğiniz gibi kızardığında çıkartıyoruz Üstüne kaşar serpip yeniden fırına veriyoruz kaşar eriyince birazda pembeleşinceye çıkartıyoruz afiyet olsun
Not: Tarife göre hamur biraz küçük olacak bir tepsilik ince hamur ölçüsüdür isteğe göre arttırıp yapabilirsiniz
Vermiş olduğum pişme süresi fırın fırın değişmektedir
*1 çay bardağı sut
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 fiske şeker
*Tuz
*Un
İç harç için;
*Sucuk
*Mantar
*Domates
*Biber
*Soğan
*Zeytin
*Mısır
*Kaşar peynır
*Ketçap ( acılı ceye acısız ) farketmez
Kenarları Dolgulu Pizza Tarifi Yapılışı İlk hamuru hazırlıyoruz bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz fazla yumuşak olmayan hamur elde ediyoruz üstünü örterek iç harçları hazırlayana kadar dinlenmeye alıyoruz Diğer bütün malzemeleri doğruyor hazır hala getiriyoruz kenara koyuyoruz dinlenen hamuru alıyoruz Tezgaha un serpiyoruz hamuru koyup merdaneyle ince hamur yapıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz ve kenarlara kaşar koyup kapatıp kenara doğru çektiriyoruz böylece hem tepsimizi kaplasın hamur hemde güzel olsun diye kıvırma işlemi bitince iç kismina ketçap sürüyoruz ardından sucukları, mantar, zeytin, domates, biber, soğan, mısır bu sıralamayla yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derece veya 200 derecede pişiriyoruz üzerlerindeki sepetler istediğiniz gibi kızardığında çıkartıyoruz Üstüne kaşar serpip yeniden fırına veriyoruz kaşar eriyince birazda pembeleşinceye çıkartıyoruz afiyet olsun
Not: Tarife göre hamur biraz küçük olacak bir tepsilik ince hamur ölçüsüdür isteğe göre arttırıp yapabilirsiniz
Vermiş olduğum pişme süresi fırın fırın değişmektedir