iltasyazilim
FD Üye
Kenarları Kaşar Dolgulu Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 paket kuru maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında olmalı)
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
*Salam
*Sosis
*Sucuk
*Mısır
*Yeşil biber(evinizde ne varsa)
Sos;
*23 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*Kekik
*Karabiber
Kenarları Kaşar Dolgulu Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru için bir kaba tuzu ve unu hariç diğer malzemeleri koyuyoruz ve yavaş yavaş ununu da ekliyoruz Maya eridiği zaman hamur daha cıvıkken tuzunu da ekleyin (tuz, mayanın etkisini alır o yüzden mümkün olduğunca tuz ile mayayı temas etmeyelim) Unumuzu yavaş yavaş hamurumuza yedirelim ve kulak memesi bir hamur elde edelim yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur üstüne nemli bir bez örtelim ve 3045 dk mayalanmaya bırakalım Hamurumuz mayalanırken bizde sosumuzu yapalım Domatesleri rondodan geçirelim (kışa hazırladığınız domates sosu da güzel olur) veya rendelense de olur ama blenderla iyice ezelim Diğer malzemelerimizi de koyup iyice karıştıralım ve sosumuz hazır sonra üzeri için istediğiniz malzemelerden koyup harcımızı da hazırlayalım ama kaşarı içine karıştırmayın onu ayrı bir kaba rendeleyelim Hamurumuz mayalandıktan sonra onu üçe bölelim 3 tane orta boy pizza çıkıyor ve merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım Orta boydan biraz büyük açalım, sonra kenarlarına kaşarları dizip resimdeki gibi kenarlarını içe katlayalım Sonra tepsiye koyalım, ben yağlı kağıt kullandım, olmayan tepsiye yağ koyup üstüne az bir un serpebilirsiniz Sonra 510 dk ısınan fırında hamuru pişirelim Sonra çıkartıp biraz soğumasını bekleyelim Üstüne sosunu onun üstüne kaşarı onun üstüne de istediğiniz malzemelerden koyun (sosis, sucuk, mısır ) ve pizzanın kenarlarını yumurta fırçasıyla yağ sürelim ki kurumasın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1520 dk pişirdikten sonra pizzamız hazır
AFİYET OLSUN
*1 paket kuru maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında olmalı)
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
*Salam
*Sosis
*Sucuk
*Mısır
*Yeşil biber(evinizde ne varsa)
Sos;
*23 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*Kekik
*Karabiber
Kenarları Kaşar Dolgulu Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru için bir kaba tuzu ve unu hariç diğer malzemeleri koyuyoruz ve yavaş yavaş ununu da ekliyoruz Maya eridiği zaman hamur daha cıvıkken tuzunu da ekleyin (tuz, mayanın etkisini alır o yüzden mümkün olduğunca tuz ile mayayı temas etmeyelim) Unumuzu yavaş yavaş hamurumuza yedirelim ve kulak memesi bir hamur elde edelim yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur üstüne nemli bir bez örtelim ve 3045 dk mayalanmaya bırakalım Hamurumuz mayalanırken bizde sosumuzu yapalım Domatesleri rondodan geçirelim (kışa hazırladığınız domates sosu da güzel olur) veya rendelense de olur ama blenderla iyice ezelim Diğer malzemelerimizi de koyup iyice karıştıralım ve sosumuz hazır sonra üzeri için istediğiniz malzemelerden koyup harcımızı da hazırlayalım ama kaşarı içine karıştırmayın onu ayrı bir kaba rendeleyelim Hamurumuz mayalandıktan sonra onu üçe bölelim 3 tane orta boy pizza çıkıyor ve merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım Orta boydan biraz büyük açalım, sonra kenarlarına kaşarları dizip resimdeki gibi kenarlarını içe katlayalım Sonra tepsiye koyalım, ben yağlı kağıt kullandım, olmayan tepsiye yağ koyup üstüne az bir un serpebilirsiniz Sonra 510 dk ısınan fırında hamuru pişirelim Sonra çıkartıp biraz soğumasını bekleyelim Üstüne sosunu onun üstüne kaşarı onun üstüne de istediğiniz malzemelerden koyun (sosis, sucuk, mısır ) ve pizzanın kenarlarını yumurta fırçasıyla yağ sürelim ki kurumasın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1520 dk pişirdikten sonra pizzamız hazır
AFİYET OLSUN