Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kenarları Kaşar Dolgulu Vejeteryan Pizza

Kenarları Kaşar Dolgulu Vejeteryan Pizza
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kenarları Kaşar Dolgulu Vejeteryan Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 12 çay bardağı eritilmiş tereyağı 12 çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Üzerine;
4 su bardağı kaşar rendesi 1 su bardağı mantar (konserve) 1 soğan 1 su bardağı Mısır (konserve) 1 kırmızı kapya biber 1 yeşil biber 2 domates 1 su bardağı küp doğranmış süzme peynir 12 çay bardağı zeytin Sos için;
12 diş sarımsak 12 tatlı kaşığı biber salçası 12 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı sıcak su Kenarları Kaşar Dolgulu Vejeteryan Pizza Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar, bu gün size hazır pizzada neymiş dedirtecek lezzette bir pizza tarifi veriyorum
Hiç tereddüt etmeden tarif defterinize ekleyin Bu kadar iddialıyım Buyrun tarife;
Önce su, şeker ve mayayı yoğurma kabımıza alıp karıştırıyoruz Üzerini örtüp 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz
Maya aktifleşince tuz, yağ ve unumuzu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz Ele yapışmayan kıvama gelince bir kaç saat mayalanmaya bırakıyoruz Ben kahvaltı için yaptığımdan akşamdan yoğurdum ve sabaha kadar mayalandı
Hamur mayalanırken kaşar ve diğer malzemeleri hazırlıyoruz Sonra sos malzemesi olanları bir kaseye alıp sıcak suyu göz kararı kıvam alana dek karıştırıyoruz
Mayalanan hamuru açıp tepsimize yerleştiriyoruz Kenarları tepsiden sarkacak Sarkan kısımlar için tepsinin kenarlarına kaşar diziyoruz Kaşarların üzerine sarkan hamurumuzu kapatıyoruz İyice bastırıyoruz açılmaması için Sonra salçalı sosumuzu ortasına sürüyoruz Üzerine ilk olarak kaşarı serpiştirip sonra kalanları serpiştiriyoruz En son halka doğradığımız domates , küp şeklinde doğradığımız süzme peyniri ve zeytinleri serpiştirip 180190 derece arasında ısınmış fırında pişiriyoruz

858,497Konular
982,564Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt