Kendi Ağzından Aslı Zen Hayatı İle İlgili Bilgiler aslı zen kimdir aslı zen hayatı Sevgili melekler hayli ilginç ve olaylı bir hayatın ardından müzik dünyasına giren Aslı Zen hayatı ile ilgili bilgileri ve konu sonunda 2008 yılında kendisiyle gazeteci Sema Denker 'in yaptığı röportajı sizlere sunuyoruz 1548238076 1548238076 kendiagzindanaslizenhayatiileilgilibilgiler5c5a5af1dab45kendiagzindanaslizenhayatiileilgilibilgiler5c5a5af1dab45kendiagzindanaslizenhayatiileilgilibilgiler5c5a5af1dab45 Aslı Zen uzun süredir müzik dünyasının içinde Türkçe popu yakından peşine düşüp takip edenler kendisini Kanal D'de yayımlanan 'Bir Yıldız Doğuyor' yarışmasından hatırlayacaklardır Söz yazarı olarak Ferhat Göçer'in seslendirdiği Cennet ve Sen Söyle Yaşam, Fatih Ürek'in yorumladığı Hadi Hadi ile zirveyi görmüş olsa da yayımlanmış diğer şarkıları da vardır: İzel'in Sayın Her Şeyi Haberdar Olan, Demet Akalın'ın İhanet ve Felek, Tuğba Özerk'in Maşallah ve Kahpe Dünya şarkıları bunlardan birkaç Aslızen 2008 yılında, ismini Zen biçiminde kısaltarak 'Şerefe' adında bir albümle de müzikseverlerin karşısına çıkmıştı Aslı Zen şimdi ise, dört yıllık bir aradan sonra ikinci stüdyo albümü 'Işık' ile dinleyicileriyle yeniden buluştu Aslızen Yentur kimdir, yakından tanıyalım sizi 1977 İstanbul, Kanlıca doğumluyum Kandilli Kız Lisesi'nde okurken, (ortaokulda) okuldan kaçtım Sanırım 1415 yaşındaydım Tek bir amacım vardı, o da şarkıcı edinmek Bu uğurda evden de firar ettim Çünkü ailem şarkıcı olmama müsaade etmiyordu Şimdiki aklım olsa, katiyen ne okulumu bırakırdım, ne de evimi terk ederdim Buradan da kimseye tavsiye etmiyorum zaten Bu anlamda beni misal almasınlar Bu 'evden kaçma' durumunda çok dram var güya Değil, böylece dram değil da, mektep, eğitim çok önemli Anne, babanız bambaşka mı? Evet, onlarla büyümedim Beni babaannem ve dedem büyüttü Peki, okuldan, evden kaçında nereye giderdiniz? Bebek'e Bebek parkında oturup, Bir gün ben de burada oturabilecek miyim acabadiye düş kurardım Yıllar daha sonra Bebek'te ev tutup, oturdum, o da farklı natürel Neyse bir, iki yaz Bebek parkında yaşadım Yaz günlerini parkta yatıpkalkarak geçiriyordum Kış günleri ise gizlice otellere girip, asansör boşluklarında, kapı arkalarında falan uyuyordum Sabahleyin olduğunda da kaçıp gidiyordum Önemli misiniz? Evet Başınıza kötü bir şey geldi mi? Allah'a şükür gelmedi Ben uğurlu bir çocuktum Allah beni hep korudu Yani tecavüze falan uğramadım Taciz edildiniz mi? Hayır Taciz, büyüdüğümde oldu Küçükken kimse bana kıyamadı sanırım Keza parkta şarapçı kankalarım ve çingene arkadaşlarım vardı Onlar beni fazla koruyordu Özellikle çingene kadınları Bana fazla asistan olmuşlardır Buradan bütün çingenelere teşekkürlerimi sunarım Onlar için defalarca konser vermeye hazırım Diğer semtte olsam, başıma bir sürü şey gelirdi lakin Bebek daha dengeli, korunaklı bir yer Buranın şarapçısı bile köpek öldüren cinsi şarap içmez Bu değin söyleyeyim size Ne yiyordunuz, ne içiyordunuz, nasıl karnınızı doyuruyordunuz peki? İki yaz parkta yaşadım Bir şekilde karnımı doyuruyordum Hiç unutmam, bir tane ayakkabım vardı, kirden çoraplarım ayağıma yapışırdı, Bebek Mcdonald's'a girer, tuvaletinde çoraplarımı yıkardım Anladım Ama öyle pasaklı bir tip değildim Çok güzel bir kız çocuğuydum Boğa burcuyum Pek güzelliğe, temizliğe tartı veririm Bankta yatıyordum lakin yattığım o bankın civarda çiçekler yetiştirirdim Böyle bir sokak çocuğuydum Bulunduğum her yeri güzelleştirirdim dahası pratik zekâlıyım Çok zorda kaldığım süre bir manava gider, Baba n'aber? Ben şurayı silsem bana ne kadar verirsin?der, bir şekilde günümü geçirecek parayı kazanırdım Peki Daha Sonra ne oldu? Sonradan tesadüfen reklâm ve TV piyasasında olan Nahit Altıparmak'la tanıştım O bana çok babalık yapmıştır, fazla tezgâhtar olmuştur, bana evini açmıştır Derken çalışmaya başladım başlangıçta Rumelihisarı'nda bir barda çalıştım Keza barda çalışıyor keza de nadiren şarkı söylüyordum Herkes gittikten sonrada orada uyuyordum Benzer yerde karnımı da doyuruyordum Birincil paramı orada kazanmaya başladım Daha Sonra Eylül Bar'ın sahibi vardır, Ayten Hanım 15 yıldır manevi annemdir Bana hep sahip çıkmıştır, elimden tutmuştur Onun yanında da çalıştım Kazandığım parayla kendime bir odalı konut tuttum Öyle, o kadar bugünlere geldik Birazcık önce Küçükken yok lakin büyüyünce tacize uğradımdediniz, kimler, nasıl taciz ettiler? Tacizin ilk şekli, Gel sana albüm yapalım, filmde oynatalımoldu Fakat benim bu anlamda daima bir us açıklığım vardı Hiçbir süre kandırılmadım Genelde defalarca sözlü tacize uğradım Dediğim gibi fazla şanslı insanım Zorlama anlarımda her zaman bir şekilde kurtuldum üstelik erkek gibi bir kız olduğum için, kimse bana yaklaşmaya pek cesaret edemezdi Lakin tekrar nahoş şeyler yaşadım tabii Yaşamadım diyemeyeceğim Profesyonel anlamda müzik hayatınız ne vakit, nasıl başladı? 23 yaşında başladı Bana albüm bile yapılmıştı Fakat piyasaya çıkmadı Uzun zaman bu anlamda defalarca hevesim kursağımda kaldı Hiçbir yol alamadım Sonunda yıldım ve şarkıcı olmaktan vazgeçtim Kendimi geri çektim Bu dönemde Meral Okay doğru bir sürü televizyon dizileri gelmeye başladı 14 tane dizi filmde oynadım, bir firmanın reklâm yüzü oldum, bir sinema filminde oynadım Bu işler doğruca birazcık rahatladım Çünkü iyi para kazanmaya başlamıştım Başlamıştım fakat daima bir yerde sorun çıkıyordu Tıkanıp kalıyordum Ya oynadığım dizi yayından kalkıyordu, veya çektiğim film vizyona girmiyordu Albüm yapmıştım, o bile piyasaya çıkmıyordu Dediğim gibi sonunda pes ettim, geri çekildim Ne yaptınız? Kazandığım para ile oturduğum eve stüdyo kurdum Bir aranjör arkadaşımla stüdyoya kapanıp, şarkı yapmaya başladım Bu dönem içinde, çevremi kullanarak, bestelerimi meşhur isimlere verdim Derken ilk şarkımı İzel seslendirdi Sonra arkası geldi 56 yıldır evde oturup, sadece beste yaptım Şarkıcı olmaktan vazgeçmiştim artık Besteci olarak saygı bakmak, takdir edinmek hoşuma gitmişti Şarkıcı olarak saygı görmediniz mi? Değil, görmüyordum Sahnedeyken takdir bakmak yerine, fena kadın muamelesi görüyorsun Hele seksi ve böyle etli butlu bir kadınsan hemencecik, Biz bunu alırız, götürürüz İki şampanyaya tav olurdurumu yaşıyorsun Yok öyle bir şey! Bunlara fazla sinirlendim Azıcık da o yüzden şarkıcılıktan elimi eteğimi çektim Kendi kendimin patronu olana değin da bu işi yapmamaya karar verdim Bestelerimle bir noktaya gelince, şarkıcılığa dönmeye karar verdim zaten Yani azıcık güçlenmeyi bekledim Ve Şerefeisimli albümünüzü piyasaya çıkardınız Evet Bulgaristan'da yaşayan ve müzikle uğraşan Silvestar Lolov baştan sona çıkardım bu albümü Lolov'la babadediğim Nahit sayesinde tanıştım Birbirimizi fazla sevdik Albüm yapma fikri doğunca, tası tarağı topladığım gibi Bulgaristan'a gittim Üç, dört ay orada yaşadım ve senfoni orkestralarıyla, bando takımlarıyla olağanüstü bir albüm yaptık Çok heyecanlı, arkadaş canlısı bir albüm oldu Silvestar her anlamda bana takviye oldu O benim beyaz meleğim zaten Albümü bitirince de Türkiye'ye döndük ve albümü çıkardık işte Ne diyelim, bahtı açık olsun Teşekkür Ederim Benim çok satış, şöhret olmak, patlamak gibi bir derdim yok Tek derdim var, sadece saygı bakmak istiyorum Çünkü ben, yaşamış herkese fazla saygılı birisiyim Zaten cümbür cemaat birbirine saygılı olsa, bugün, bu olayları yaşamayız Bizim sanata, sanatçıya, ölüye, diriye hiçbir şeye saygımız yok Saygısız bir ırk olduk, çıktık Lakin ben direneceğim Çünkü insanların şarkılarımı dinlemesini, sevmesini istiyorum Konser belirlemek istiyorum Bu isteklerimi bu kere yerine getireceğim Artık pes etmeyeceğim SARSÜRLENEN KLİP Ilk klibiniz, elinizde şarap kadehi olduğu için Kral TV’den geri döndü Çıkardınız mı o sahneleri? Evet Kral TV, RTÜK'ün bu klibe, bu haliyle yayınlama izni vermeyeceğini söyleyerek, şarap kadehli olan bölümleri çıkarmamızı rica etti İsmi 'Şerefe' olan bir şarkıya nasıl bir klip çekebilirdim ama? Keza şunu söylemek isterim ki, bardakların içindeki şarap yok, vişne suyu vardı Görüntüde şarap şişesi, kadehi ağzına götürenler vardı fakat sonuçta bu bir rol, bir oyundur Bu bir sanattır Böyle söylememize karşın olmaz dediler Peki, ben bardak içinde ne içecektim, süt mü, ayran mı? Sonuçta dedikleri oldu Kadehli sahneleri kaldırdık Ben bundan sonradan şarkı yazarken, ya da klip çekerken memleketin durumuna mı bakacağım, anlamadım fakat? Sanat yapamayacağız nasıl olursa olsun Klibinize yasak gelmesi, işinize yaradı mı? Reklâm açısından mı? Vallahi ayranla meşhur olacağım hiç aklıma gelmezdi Bir sonraki klipte de ayran banyosu yapmayı düşünüyorum Ayrancılara şimdiden duyurulur İşin esprisi bir yandan, birileri bizi yola getirmeye çalışıyor Kimse beni yola getirmesin! Ben müzik yapıyorum Politikacı değilim Olanlara çok üzülüyorum Ve gidişatı da görmüyorum Böyle giderse çıkar giderim yani FERHAT CENNET'İ BİN YTL’YE ALDI Şimdi sözlerini yazdığınız Cennetşarkısını Ferhat Göçer seslendirmişti Sonradan kendisiyle ağız dalaşı ettiniz Ne oldu aranızda? Ağız Dalaşı etmedim Yalnızca küstüm, öyle Benim bir tek derdim vardı; Ferhat benim arkadaşım Şarkıyı aldıktan sonra bir defa bile telefon açıp, hatırımı sormadı Bir teşekkür bile etmedi Beklediğim tek şey buydu Ama aramadı Ne süre yeni albüm için çalışmalara başladı, aramaya başladı Böyle olmaz fakat? Biz takdiri nereden göreceğiz? Dinleyici bizi tanımıyor ama? Ancak tanımalı Cenneti herkes Ferhat yazdı biliyor Niçin böylece bilinsin? bundan böyle pek bilinmeyecek işte! Çünkü öyle bilinmesi, sanatkârın hakkına tecavüzdür Cennetin söz yazarı olarak Ferhat Göçer'den ne değin ödenti aldınız? 1 milyar Ferhat arkadaşımdı Oturup ondan pozitif istemem olmazdı Yeni albümü için de bir şarkı istemiş Ferhat Göçer, verecek misiniz? Tabii Çünkü satışları iyi bir artist Dolayısıyla bize faydası oluyor Belli bir fiyat istedim Verirse, alır şarkımı Bu kez çok para istedim ama vermiyor o parayı Bir milyarın kaç katı istediniz? 20 katı istedim Çok mu istemişim? O fazla istediğimi düşünüyormuş Neyse ben yine de fiyatımı indirdim ve 10 katını istedim Ama tekrar fazla bulmuş Kendisi bilir Bundan Böyle indirim yapmam Alırsa alır Sonuçta şarkısı hazırlanmış, duruyor bende özgürlük sema denker