nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Çikolatayı sevmeyen çok azdır**Çikolata yapımında temel malzeme kakaonun kaliteli olmasıdır Güvendiğiniz nitelikli bir kakao markası ile kendi çikolatanızı istediğiniz şekli vererek hazırlayabilirsinizŞimdi vereceğimiz tarifle bunu evde başarabilirsiniz
h 1Malzemeler: 4 yemek yemek kaşığı yenilebilir katı kakao yağı
2 yemek kaşığı toz kakao
2 yemek kaşığı agave şurubu
1 çimdik eğer mümkünse himalaya tuzu
h 1Hazırlanışı:* Katı formda olan kakao yağı benmari usulü eritilir
Kakao yağı adamakıllı eridikten sonra, eritme işlemi yapılan kap sıcak suyun üstünden alınır (Pozitif ısı kakao yağının yanmasına ve doğal olarak fena bir koku oluşmasına niçin olur)
*Gerisinde eriyen kakao yağının içerisine toz kakao, agave ve tuz ek edilir Pürüzsüz bir kıvama gelinceye değin karıştırılır
Bu aşamada süratli çalışmanızı öneriyoruz Zira kakao yağı çarçabuk donmaya başlayacaktır
*Ardındaki bu pürüzsüz karışımın üstünü streç film ile kaplanıp, buzdolabında dondurucuda yok, buzdolabı gözünde katılaşıncaya kadar, takriben 1 saat bekletilir*
Çikolata dolaptan çıkarılır ve benmari usulü eritilir
Eritilen çikolata, kalıplara dökülür Bu aşamada eğer çikolataları lezzetlendirmek isterseniz kalıpların içine, antep fıstığı, badem, vb ek edebilir
Kalıplar buzdolabına konularak soğutulur Ev yapımı çikolatanız artık hazır
Yiyeceğiniz çikolatayı kendi ellerinizle, evinizde yerine getirmek ister misiniz? İşte evde katkısız doğal çikolata yapmanın formülü…
h 1Malzemeler: 4 yemek yemek kaşığı yenilebilir katı kakao yağı
2 yemek kaşığı toz kakao
2 yemek kaşığı agave şurubu
1 çimdik eğer mümkünse himalaya tuzu
h 1Hazırlanışı:* Katı formda olan kakao yağı benmari usulü eritilir
Kakao yağı adamakıllı eridikten sonra, eritme işlemi yapılan kap sıcak suyun üstünden alınır (Pozitif ısı kakao yağının yanmasına ve doğal olarak fena bir koku oluşmasına niçin olur)
*Gerisinde eriyen kakao yağının içerisine toz kakao, agave ve tuz ek edilir Pürüzsüz bir kıvama gelinceye değin karıştırılır
Bu aşamada süratli çalışmanızı öneriyoruz Zira kakao yağı çarçabuk donmaya başlayacaktır
*Ardındaki bu pürüzsüz karışımın üstünü streç film ile kaplanıp, buzdolabında dondurucuda yok, buzdolabı gözünde katılaşıncaya kadar, takriben 1 saat bekletilir*
Çikolata dolaptan çıkarılır ve benmari usulü eritilir
Eritilen çikolata, kalıplara dökülür Bu aşamada eğer çikolataları lezzetlendirmek isterseniz kalıpların içine, antep fıstığı, badem, vb ek edebilir
Kalıplar buzdolabına konularak soğutulur Ev yapımı çikolatanız artık hazır
Yiyeceğiniz çikolatayı kendi ellerinizle, evinizde yerine getirmek ister misiniz? İşte evde katkısız doğal çikolata yapmanın formülü…