iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
3 4 adet patates 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı salça Tuz Baharat
Hazırlanışı;
Patatesler haşlanır, kabukları soyulup dilenirse bir kaşık tereyağıyla püre haline getirilir İncecik kesilmiş soğanımızı tavada kavurup içine salçamızı ekliyoruz Kavurma işlemi bittiğinde patates ile birleştiriyoruz ve baharatlarımızı da ekleyip güzel bir harç elde ediyoruz Patatesin rengini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, bunun için salça miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz Elde edilen harçtan elimize alıp havuç şekli veriyoruz Sunum tabağımıza dilediğimiz gibi diziyoruz ardından maydanozlarla şekildeki gibi havucun saplarını yapıyoruz Ve işlem bittiğinde üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz ki havuca daha benzesin Yerken üzerine limon sıkılabilir, zaten görüntü itibariyle birazda çiğ köfteye benzemişti benimkiler
Afiyet olsun
3 4 adet patates 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı salça Tuz Baharat
Hazırlanışı;
Patatesler haşlanır, kabukları soyulup dilenirse bir kaşık tereyağıyla püre haline getirilir İncecik kesilmiş soğanımızı tavada kavurup içine salçamızı ekliyoruz Kavurma işlemi bittiğinde patates ile birleştiriyoruz ve baharatlarımızı da ekleyip güzel bir harç elde ediyoruz Patatesin rengini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, bunun için salça miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz Elde edilen harçtan elimize alıp havuç şekli veriyoruz Sunum tabağımıza dilediğimiz gibi diziyoruz ardından maydanozlarla şekildeki gibi havucun saplarını yapıyoruz Ve işlem bittiğinde üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz ki havuca daha benzesin Yerken üzerine limon sıkılabilir, zaten görüntü itibariyle birazda çiğ köfteye benzemişti benimkiler
Afiyet olsun