Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı

Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
FETO%2Ddolandiricisina%2Drekor%2Dceza%2D198288%2Ejpg

Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'de, geçen gün telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp, aradıkları 70 yaşındaki Özel Dikici'ye 'Hakkınızda FETÖ soruşturması var' diyerek 5 milyon liralık tripleks villasını 1 milyon 600 bin liraya sattıran telefon dolandırıcıları, bu kere sert kayaya çarptı.

Aradıkları 66 yaşındaki Fikri Özsoy'un emekli emniyet müdürü olduğundan habersiz dolandırıcılar, evvel Özsoy'a kimlik bilgilerinin bir terör örgütü tarafından kullanıldığını, akabinde da isminin kuyumcu soygununa karıştığını söyledi.

Telefon dolandırıcıları ile 3 saat boyunca konuşan Özsoy, parmak izi incelemesi için konutundaki altınları almaya gelen ve kendisini polis olarak tanıtan kişiyi silahı ile etkisiz hale getirdikten sonra gerçek polislere teslim etti. Narlıdere'de oturan ve çeşitli vilayetlerde terör ve asayiş alanında 40 yıl misyon yaptıktan sonra emekli olan iki çocuk babası Özsoy, arayan şahısların dolandırıcı olduğunu çabucak anladı ve söylenenlere inanmış üzere yaptı.

49 BİN LİRA

Dolandırıcıların emekli emniyet müdürü olduğundan habersizce kendisine talimat verdiğini anlatan Özsoy, "Arayan kişi terör örgütüne yönelik bir operasyon olduğunu, örgüt üyelerinden birinin benim kimliğimle Diyarbakır'daki bir bankadan 49 bin lira çekmek isterken yakalandığını söyledi.

Sonra adımın bir kuyumcu soygununa karıştığını belirtip, konutumda ve bankada param olup olmadığını sordu. Bende anlamasınlar diye 300 bin lira param, şu kadar kilo altınım var dedim. Sonra bu kişi altınları bir poşete koymamı ve kapıya gelecek Hakan isimli polise vermemi söyledi" dedi.

'ETKİSİZ HALE GETİRDİM'

Dolandırıcıların aradıkları şahsa düşünme fırsatı vermemek için daima 'Komiserim görüşecek' diyerek telefonu diğerlerine verdiğine dikkat çeken Özsoy, "3 saat telefonla görüştüm. Tansiyonum düştü diyerek bir orta öteki telefonumdan 155 Polis İmdat Hattı'ndan polisleri aradım. Bu ortada kapımın zili çaldı. Kendisini 'Polis Hakan' diyerek tanıtan 20 yaşlarındaki genci beylik tabancamı çekip, orada etkisiz hale getirdim" diye konuştu.

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt