iltasyazilim
FD Üye
Kendini Simit Zanneden Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kaynar su
*1 su bardağı soğuk süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
Aralarına sürmek için ;
*Erimiş tereyağı
Üzeri için;
*Sulandırılmış pekmez ve kavrulmuş susam
Kendini Simit Zanneden Açma Poğaça Tarifi Yapılışı Su, süt ,şeker ,maya aktifleşene kadar bir kapta bekletilir Ardından yağ tuz ve un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Hamur mayalanması için dinlendirilir Mayalanınca tekrar yoğrularak ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır Bezeler avuç içiyle yassılaştırılır ve üzerine yağ sürülür Rulo yapılır biraz daha uzatılarak hamura düğüm atılır Pekmez ardından kavrulmuş susama batırılır 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir
*1 su bardağı kaynar su
*1 su bardağı soğuk süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
Aralarına sürmek için ;
*Erimiş tereyağı
Üzeri için;
*Sulandırılmış pekmez ve kavrulmuş susam
Kendini Simit Zanneden Açma Poğaça Tarifi Yapılışı Su, süt ,şeker ,maya aktifleşene kadar bir kapta bekletilir Ardından yağ tuz ve un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Hamur mayalanması için dinlendirilir Mayalanınca tekrar yoğrularak ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır Bezeler avuç içiyle yassılaştırılır ve üzerine yağ sürülür Rulo yapılır biraz daha uzatılarak hamura düğüm atılır Pekmez ardından kavrulmuş susama batırılır 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir