Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kenz-ül Arş Duasının Faziletleri

Kenz-ül Arş Duasının Faziletleri
0
149

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Selam ve Dua ile Sayfamızda Kenz'ül Arş duasının Faziletlerini ifade eden yazımızı görüntülüyorsunuz

Peygamber Efendimiz s a v'den söylenti edilmiştir

Peygamberimiz sav şöyle buyuruyor:

Cebrail bana dedi ki:

Ey Muhammed, kim ömründe bir kere bu duayı okursa, Allah Teala onu, kıyamet gününde yüzü ayın ondördü gibi parlak olarak hasreder Hatta tüm ırk onu, bir peygamber veya melek sanırlar Ben ve sen onun kabrinin üzerinde dururuz Ona hesapsız ve azapsız, üstüne binip cennete girmesi için cennetten bir Burak getirilir

Sırat köprüsünden şimşek gibi geçer Onun günahı denizlerin suyundan, yağmurların damlasından, ağaçların yapraklarından, kumların adedinden, taşlardan daha artı olsa bile, kendisine kabul olunmuş (beyhude) hac ve bin umre sevabı yazılır

Korkan kimse okursa, Allah onu korktuğundan belirli kılar Susayan kimse okursa, Allah onun susuzluğunu giderir Aç olan okursa, giyindirir, hasta okursa şifa verir, hastanın üstüne okunursa, hastalığından kurtulur, dünya veyahut ahiret ihtiyaçlarından birisi için okursa Allah istediğini verir Bir düşmandan ya da sultandan korktuğu için okursa, Allah onların şerlerinden korur ve mahlukattan gelecek olan bütün hasar ve eziyetleri kendisine ulaşmaktan men eder

Borçlu olan okursa, Allah onu, borcunu ödemeye muvaffak kılar, hiçbir kimseye fakir olmaz Eğer onu hasta olan yazıp üstünde taşırsa iyileşir Bayan taşırsa kocası ona ikram eder Cinden, insden ve şeytandan, sızı ve hastalıklardan kesin olur Kayıp ise ailesine sağ salim kavuşur Bu duayı okuyan için cin, melek istiğfar ederler Ömrü bereketli olur

Kim beş kez bu duayı okursa Peygamber Aleyhi sselam'ı rüyasında görür

Ebu Bekir Sıddik (ra) bu duanın fazileti hakkında şöyle buyuruyor:

Gece olsun gündüz olsun bu duayı okudum Peygamber Aleyhisselamı rüyamda gördüm

Hazreti Ömer de şöyle buyuruyor: Hiç bir hacetim olmadı fakat onun için bu duayı okuyayım da giderilmesin

Hazreti Osman (ra) diyor fakat:

Ben Kur'anı Kerim'i ezberleyemezdim Resulü Ekrem (sav)'e bu hususu şikayet ettim Bana bu duayı öğretti Onu okuduğumda Kur'anı Kerim'i ezberlemeyi başardım

Hazreti Ali (kv) buyuruyor ama:

Ben bu duayı okuduğum zaman düşmanıma galebe çalardım
Kim ancak Fatiha'yı, îhlas suresini, Kâfırûn, Felak ve Nâs suresini üç kez okuyup sonra bu duayı okursa Allah onu karşılaştığı bütün varlıkların şerrinden korur ve her türlü hastalıktan, her zalimin şerrinden belirli kılar ve bütün isteklerini verir

Kim fakat okuduğu gibi onu yazıp üzerinde taşırsa ve kim ki başının altına koyup uyursa, Allah Teala o kimsenin malından çalınanı ve evinden kaçanı geri iade eder Akan suya okursa su durur yoksa yanan ateşe okursa ateş söner Dağ üstüne okursa dağ paramparça olur

Kim ancak iki rekat namaz kılıp her rekatında Fatiha ve diğer taraftan ıhlas okuyup selamlama verdikten sonradan bu duayı okursa dünya ve ahirete ait ne isterse bütün istediklerine nail olur Bu duanın fazileti sayılmayacak kadar çoktur, biz burada kısa olarak zikrettik

Kimseye Asr suresi okunursa, şifa bulur Bir kimse bu sureyi dört öbür kağıda yazıp, her birisini korunmasını istediği yerin dört öbür köşesine yerleştirirse, Cenabı Hakk o yeri her türlü felakete karşısında himaye eder *