iltasyazilim
FD Üye
Kepek unlu tarifler
Kepekli tarifler
Malzemeler
Takriben 2 su bardağı kepek unu ( veya buğday unu) 125 gram tereyağı ya da margarin 1 adet yumurta 1 dere kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 15 gram yaş maya 1 çay kaşığı mahlep 1 fincan su İç Malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz, karabiber Üzerine Yumurta sarısı HAZIRLANIŞI
Mayanın üzerine su dökülür ve yumuşaması beklenir Bir kaseye un konulur ve ortası havuz gibi açılır Maya ve öteki malzemeler ilave edilerek elle yoğurulurHamur mayalanması için oda sıcaklığında dinlendirilir Bu sırada iç araç gereç hazırlanır Hamur parçalara ayrılır ve yuvarlanır içine iç malzeme konulur ve kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür 200 dereceye ayarlı fırında pişirilirAfiyet Olsun
KEPEK UNLU KEK
2 su bardağı tozşeker, 6 çorba kaşığı margarin, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı eritilmiş bitter çikolata, 1 su bardağı krema, 3,5 su bardağı kepekli un
Kreması için:
Yarım litre süt, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet yumurta, 4 çorba kaşığı un, 1 kutu labne peyniri
Üstüne:
Kıyılmış antepfıstığı
YAPILIŞI
Şeker ve margarini ayrıntılarıyla çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Karıştırmaya devam edin Vanilyayı, kabartma tozunu, 1 su bardağı kremayı ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin Kepekli unu da ekledikten daha sonra tamamen karıştırın Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir kek kalıbına boşaltın 170 derece fırında 5560 dakika pişirin
Krema için sütü, şekeri ve çırpılmış yumurtayı tencereye aktarın Süt ılınmaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Topaklanmaması için sürekli karıştırın Karışım koyulaştığında tencereyi ateşten indirin Labne peyniri ekleyin Ayrıntılarıyla karıştırın Dilimlenmiş kekin üstüne kremayı dökün İnce kıyılmış antepfıstığı ile süsleyerek servis yapınAfiyet olsun
Kepek unlu kurabiye
Malzemeler
2 su bardağı kepek unu, 1 paket kabartma tozu, 45 adet suni tatlandırıcı, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım su bardağı diyet süt, 1 kahve fincanı kuru üzüm, 1 nehir kaşığı tarçın
Yapılışı
Unu ve kabartma tozunu karıştırınÜzerine sıvıyağ, yumurta,perhiz süt,kuru üzüm ve 1 nehir bardağı suyun içinde erittiğiniz tatlandırıcıyı katınTarçını da ilave edip, hepsini tamamen yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dairesel şekil verin Yuvarlak hamurları fırın tepsisine yerleştirin, 200 derece fırında 30 dakika pişirin, Soğuduktan sonradan servis yapınAfiyet olsun
Kepek Unlu Krep
Malzemeler
1 su bardağı kepekli un 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz
Yapılışı
Büyükçe bir kasede kepekli un, kabartma tozu, yumurta, süt ve fazla eksik tuzu bir çırpıcı yardımı çırpalım
Akışkan bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edelim Teflon bir tavayı önce azıcık ısıtalım sonradan değişken yağ ile her tarafını yağlayalım Tavamıza çok ince bir tabaka halinde çırptığımız unlu sütten dökelim ve tavanın tabanına tamamen yayılmasını sağlayalım Ateşimiz kısık olmalı ve tahta spatula ile daha aşağı üst ederek her iki tarafınında pişmesini sağlayalım Her pişen krep hamurlarına tereyağ sürüp tekrar tekrar koyalım ve soğumaması için üzerini örtelim Pişirme işlemi bittiğinde Kreplerin iç malzemesini isteğimize göre koyup sürükleyici bir şekilde rulo yapıp afiyetle yiyelimAfiyet olsun *
Kepekli tarifler
Malzemeler
Takriben 2 su bardağı kepek unu ( veya buğday unu) 125 gram tereyağı ya da margarin 1 adet yumurta 1 dere kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 15 gram yaş maya 1 çay kaşığı mahlep 1 fincan su İç Malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz, karabiber Üzerine Yumurta sarısı HAZIRLANIŞI
Mayanın üzerine su dökülür ve yumuşaması beklenir Bir kaseye un konulur ve ortası havuz gibi açılır Maya ve öteki malzemeler ilave edilerek elle yoğurulurHamur mayalanması için oda sıcaklığında dinlendirilir Bu sırada iç araç gereç hazırlanır Hamur parçalara ayrılır ve yuvarlanır içine iç malzeme konulur ve kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür 200 dereceye ayarlı fırında pişirilirAfiyet Olsun
KEPEK UNLU KEK
2 su bardağı tozşeker, 6 çorba kaşığı margarin, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı eritilmiş bitter çikolata, 1 su bardağı krema, 3,5 su bardağı kepekli un
Kreması için:
Yarım litre süt, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet yumurta, 4 çorba kaşığı un, 1 kutu labne peyniri
Üstüne:
Kıyılmış antepfıstığı
YAPILIŞI
Şeker ve margarini ayrıntılarıyla çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Karıştırmaya devam edin Vanilyayı, kabartma tozunu, 1 su bardağı kremayı ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin Kepekli unu da ekledikten daha sonra tamamen karıştırın Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir kek kalıbına boşaltın 170 derece fırında 5560 dakika pişirin
Krema için sütü, şekeri ve çırpılmış yumurtayı tencereye aktarın Süt ılınmaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Topaklanmaması için sürekli karıştırın Karışım koyulaştığında tencereyi ateşten indirin Labne peyniri ekleyin Ayrıntılarıyla karıştırın Dilimlenmiş kekin üstüne kremayı dökün İnce kıyılmış antepfıstığı ile süsleyerek servis yapınAfiyet olsun
Kepek unlu kurabiye
Malzemeler
2 su bardağı kepek unu, 1 paket kabartma tozu, 45 adet suni tatlandırıcı, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım su bardağı diyet süt, 1 kahve fincanı kuru üzüm, 1 nehir kaşığı tarçın
Yapılışı
Unu ve kabartma tozunu karıştırınÜzerine sıvıyağ, yumurta,perhiz süt,kuru üzüm ve 1 nehir bardağı suyun içinde erittiğiniz tatlandırıcıyı katınTarçını da ilave edip, hepsini tamamen yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dairesel şekil verin Yuvarlak hamurları fırın tepsisine yerleştirin, 200 derece fırında 30 dakika pişirin, Soğuduktan sonradan servis yapınAfiyet olsun
Kepek Unlu Krep
Malzemeler
1 su bardağı kepekli un 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz
Yapılışı
Büyükçe bir kasede kepekli un, kabartma tozu, yumurta, süt ve fazla eksik tuzu bir çırpıcı yardımı çırpalım
Akışkan bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edelim Teflon bir tavayı önce azıcık ısıtalım sonradan değişken yağ ile her tarafını yağlayalım Tavamıza çok ince bir tabaka halinde çırptığımız unlu sütten dökelim ve tavanın tabanına tamamen yayılmasını sağlayalım Ateşimiz kısık olmalı ve tahta spatula ile daha aşağı üst ederek her iki tarafınında pişmesini sağlayalım Her pişen krep hamurlarına tereyağ sürüp tekrar tekrar koyalım ve soğumaması için üzerini örtelim Pişirme işlemi bittiğinde Kreplerin iç malzemesini isteğimize göre koyup sürükleyici bir şekilde rulo yapıp afiyetle yiyelimAfiyet olsun *