iltasyazilim
FD Üye
Kepekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kuru maya (10 gram)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 kahve kaşığı tuz
Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı 1 paket kuru maya (10 gram) ,1 tatlı kaşığı toz şeker ve Yarım çay bardağı ılık suyu küçük bir kapta iyice karıştırıp mayalanması için 15 dakika bekletin 6 su bardağı un,1 kahve kaşığı tuzu derince bir kaba koyarak ortasını havuz gibi açın Kabaran mayayı ekleyin 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun Top şekli verip hafif yağlı bir kaba aktarın Üzerine nemli bir bez öterek mayalanmaya bırakın (ben 2,5 saat mayalanması için hamuru bu şekilde dinlendirdim) Kabaran hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın Ekmek şekli verinKeskin bir bıçakla üzerine verev çizikler atın Bir fırça ile su sürün Hafifçe un serpin Nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin (Ben ekmeğimi 25 dakikada pişirdim) Bir bıçak saplayarak pişip pişmediğini kontrol edin Bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir Afiyet olsun
*
*1 paket kuru maya (10 gram)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 kahve kaşığı tuz
Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı 1 paket kuru maya (10 gram) ,1 tatlı kaşığı toz şeker ve Yarım çay bardağı ılık suyu küçük bir kapta iyice karıştırıp mayalanması için 15 dakika bekletin 6 su bardağı un,1 kahve kaşığı tuzu derince bir kaba koyarak ortasını havuz gibi açın Kabaran mayayı ekleyin 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun Top şekli verip hafif yağlı bir kaba aktarın Üzerine nemli bir bez öterek mayalanmaya bırakın (ben 2,5 saat mayalanması için hamuru bu şekilde dinlendirdim) Kabaran hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın Ekmek şekli verinKeskin bir bıçakla üzerine verev çizikler atın Bir fırça ile su sürün Hafifçe un serpin Nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin (Ben ekmeğimi 25 dakikada pişirdim) Bir bıçak saplayarak pişip pişmediğini kontrol edin Bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir Afiyet olsun
*