Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kepekli Ekmek Tarifi

Kepekli Ekmek Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kepekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket kuru maya (10 gram)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 kahve kaşığı tuz

Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı 1 paket kuru maya (10 gram) ,1 tatlı kaşığı toz şeker ve Yarım çay bardağı ılık suyu küçük bir kapta iyice karıştırıp mayalanması için 15 dakika bekletin 6 su bardağı un,1 kahve kaşığı tuzu derince bir kaba koyarak ortasını havuz gibi açın Kabaran mayayı ekleyin 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun Top şekli verip hafif yağlı bir kaba aktarın Üzerine nemli bir bez öterek mayalanmaya bırakın (ben 2,5 saat mayalanması için hamuru bu şekilde dinlendirdim) Kabaran hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın Ekmek şekli verinKeskin bir bıçakla üzerine verev çizikler atın Bir fırça ile su sürün Hafifçe un serpin Nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin (Ben ekmeğimi 25 dakikada pişirdim) Bir bıçak saplayarak pişip pişmediğini kontrol edin Bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir Afiyet olsun
*

Similar threads

Tavada Mini Kepekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı süt *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı şeker *1 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar kepekli un Yağlamak için *Tereyağı Tavada Mini Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı Ekmek malzemelerini bir kapta yoğurun ılık yerde mayalanmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Kepekli Yulaflı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler *6 bardak un (5 bardak kepekli, 1 bardak yulaf kullandım) *2 bardak ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *1 yemek kaşığı kuru maya *1 tatlı kaşığı kekik Kepekli Yulaflı Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru maya ve şeker yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Kepekli Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo kepekli un *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 silme tatlı kaşığı tuz *2 yemek kaşığı zeytinyağı *Yeterli miktarda ılık su Kepekli Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Hamur yoğurma kabına instant maya, toz şeker, tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Kepekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler *500 gram kepekli un *350 ml ılık su *1 yemek kaşığı kuru maya *1 tatlı kaşığı tuz Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı Kepekli unu bir kaba alıyoruz 350 ml suyun içine mayayı atıp eritiyoruz Tuzu da ekleyip bütün malzemeleri 5 dakika iyice yoğuruyoruz Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Kepekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı süt *1 paket *instant maya *1 tatlı kaşığı şeker *1 çay kaşığı tuz *1 yemek kaşığı zeytinyağı *1 su bardağı kepekli un *1,5 su bardağı normal un Üzeri için; *Yumurta sarısı *Çekirdek içi Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık süte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,759Kullanıcılar
xmaxoqal1332Son üye
Üst Alt