iltasyazilim
FD Üye
Kepekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kepekli un
*350 ml ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı Kepekli unu bir kaba alıyoruz 350 ml suyun içine mayayı atıp eritiyoruz Tuzu da ekleyip bütün malzemeleri 5 dakika iyice yoğuruyoruz Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz (kabartıyoruz) Yarım saatin ardından ekmeği pişireceğimiz kaba aktarıyoruz ve bir yarım saat daha orada mayalandırıyoruz Ardından fırını önceden 200 derecede ısıtıyoruz Fırın ısındıktan sonra ekmeği fırına koyup en az yarım saat pişiriyoruz Dışı biraz kıtır olsun isterseniz 45 50 dakika pişirin, arada bıçağı batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Afiyet olsun
*500 gram kepekli un
*350 ml ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı Kepekli unu bir kaba alıyoruz 350 ml suyun içine mayayı atıp eritiyoruz Tuzu da ekleyip bütün malzemeleri 5 dakika iyice yoğuruyoruz Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz (kabartıyoruz) Yarım saatin ardından ekmeği pişireceğimiz kaba aktarıyoruz ve bir yarım saat daha orada mayalandırıyoruz Ardından fırını önceden 200 derecede ısıtıyoruz Fırın ısındıktan sonra ekmeği fırına koyup en az yarım saat pişiriyoruz Dışı biraz kıtır olsun isterseniz 45 50 dakika pişirin, arada bıçağı batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Afiyet olsun