iltasyazilim
FD Üye
Kepekli Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı buğday kepeği
*1 paket yaş maya
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Kepekli Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Un kepek ve tuz kuru halde karıştırılır maya ılık suda eritilerek un karışımına eklenir yumuşak bir hamur elde edilir en az 45 dakika ( zamanınız varsa 11, 5 saat) mayalanır mayalanan hamur şekil verilerek yada kalıpta pişirilir (ben yağlı kağıt serilmiş kalıpta pişirdim) pişirirken ısıya dayanıklı bir kap ile kalıbın yanına biraz su koyarsanız kurumasını engellemiş olursunuz Fırın ısısını düşük tutarak yavaş yavaş pişirmeniz daha faydalı olacaktır
Afiyet olsun
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı buğday kepeği
*1 paket yaş maya
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Kepekli Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Un kepek ve tuz kuru halde karıştırılır maya ılık suda eritilerek un karışımına eklenir yumuşak bir hamur elde edilir en az 45 dakika ( zamanınız varsa 11, 5 saat) mayalanır mayalanan hamur şekil verilerek yada kalıpta pişirilir (ben yağlı kağıt serilmiş kalıpta pişirdim) pişirirken ısıya dayanıklı bir kap ile kalıbın yanına biraz su koyarsanız kurumasını engellemiş olursunuz Fırın ısısını düşük tutarak yavaş yavaş pişirmeniz daha faydalı olacaktır
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.