iltasyazilim
FD Üye
Kepekli Yulaflı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*6 bardak un (5 bardak kepekli, 1 bardak yulaf kullandım)
*2 bardak ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı kekik
Kepekli Yulaflı Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru maya ve şeker yarım bardak ılık su ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır (15 dk) Daha sonra unumuzu ve tuzu karıştırıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz, mayalanmış suyu döküyoruz ve ılık su da ekleyerek hamur yoğuruyoruz 2,5 saat mayalanmaya bırakıyoruz Süremiz dolunca kalıbımızı yağlıyoruz Hamuru içini koyarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz Elimizi ıslatarak hamuru şekillendirebiliriz Üzerine çizgiler atılabilir veya yulaf serpebiliriz Ben yulaf serptim Isıtılmamış fırında 2535 dk (180 derece) pişiriyoruz Kızarınca kürdanla kontrol edebiliriz
*6 bardak un (5 bardak kepekli, 1 bardak yulaf kullandım)
*2 bardak ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı kekik
Kepekli Yulaflı Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru maya ve şeker yarım bardak ılık su ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır (15 dk) Daha sonra unumuzu ve tuzu karıştırıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz, mayalanmış suyu döküyoruz ve ılık su da ekleyerek hamur yoğuruyoruz 2,5 saat mayalanmaya bırakıyoruz Süremiz dolunca kalıbımızı yağlıyoruz Hamuru içini koyarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz Elimizi ıslatarak hamuru şekillendirebiliriz Üzerine çizgiler atılabilir veya yulaf serpebiliriz Ben yulaf serptim Isıtılmamış fırında 2535 dk (180 derece) pişiriyoruz Kızarınca kürdanla kontrol edebiliriz