Türkiye’nin en kıymetli sanayi şirketlerinden biri Yıldız Sunta MDF Orman Eserleri Sanayi Tesisleri İthalat İhracat ve Ticaret AŞ’nin bir periyot İSO 500’ün daimi şirketlerinden olan ve 2018’de 253’üncü şirket olarak dikkat çeken ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2019’da konkordato ilan eden Yıldız Sunta, 6 Mayıs 2019’da 645 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Yaşadığı ekonomik darboğazdan kurtulamayan şirket için tahlil tekrar bölümden geldi.
İzmit’te üretim yapan Yıldız Sunta MDF’yi bölümün bir başka değerli oyuncusu olan Yıldız Entegre alıyor. Yıldız Entegre’nin sahibi olan Yıldızlar Yatırım Holding, konkordato ilan eden Yıldız Sunta için resmi kurumlara başvurusunu yaptı.
Muahede sağlanırsa her ikisinin sahibi de Yıldız Ailesi üyesi yani akraba olan Yıldız Sunta’nın bir kısmı yahut çoğunluğu Yıldızlar Yatırım Holding’e satılacak.
Göz nazaran göre kepenk indirdi
1976 yılında Gaziantep'te Anonim Şirket olarak kurulan Yıldız Sunta, 1998 yılında Kocaeli'de üretime başladı.
Dalda bir devir yüzde 20’lik hisse alan şirketin sahibi Ahmet Yıldız, yaşanan ekonomik krizin üzerine kalp krizi geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.
Yıldız bu süreçte, “Ahmet Yıldız olarak benim artık dayanacak gücüm kalmadı, çalışanın mağdur olmasına da yüreğim el vermiyor. Hükümetten dayanak alamadık, bu sebeple tüm çalışanlarımızı işten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Şayet toparlarsak kelam veriyorum evvel çıkardığımız emekçilerimizi geri alacağız” açıklamasında bulunmuştu.
Kerim Ülker/Dünya