Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kerebiç nasıl yapılır? Mersin'den gelen enfes kerebiç tarifi

Kerebiç nasıl yapılır? Mersin'den gelen enfes kerebiç tarifi
0
101

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kerebic_nasil_yapilir_mersinden_gelen_enfes_kerebic_tarifi_1569743165_1874.jpg

Bugün sizlere Mersin'in meşhur lezzetlerinden biri olan tıpkı devranda kültür mirasıyla ünlenen enfes bir tatlı tanımını veriyoruz. Bir sefer tadına bakanların kesinlikle vazgeçilmezi olacak kerebiç, Lübnan kurabiyesi olarak da biliniyor. İç harcında Antep fıstığı mekanına cevize mekan verebilirsiniz. Asıl kıymetli nokta şu ki kerebiç tatlısını adetten olduğu üzere çöven kökü köpüğü eşliğinde servis edilmesidir. Gelin birlikte kerebiç tatlısını hazırlayalım...

Kerebiç, ülkemizin en kalabalık onuncu kentleri arasında nokta alan Mersin'in en meşhur lezzetleri arasındadır. Özellikle ramazan sofralarında kesinlikle taraf alması gereken kerebiçi daha evvel hanede hiç denediniz mi? Tadı enfes adeta damaklarda iz bırakan kerebiç, Coğrafi İşaret Tescil Dokümanı aldı. Artık herkesin merak ettiği kerebiçi hanede denemek isterseniz kesinlikle hazırladığımız tanımı denemelisiniz.

jKR4L_1569743864_6649.jpg

KEREBİÇ TANIMI:

GEREÇLER

Hamuru için;

150 gram margarin
1 çay bardağı likit yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un

Kreması için;

3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kök cöven otu
4 su bardağı su

İçi gereçleri;

250 gram ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

4y7MM_1569743213_7033.jpeg

YAPILIŞI

Öncelikle bir gece öncesinden çöven otunu 4 su bardağı su ile ıslayın. Sabah ocağa alıp 2 saate yakın kaynatın.

Suyu azaldıkça üzerine ek yapabilirsiniz. Kaynayan çövenleri ocakta alıp keserek ezin.

Akabinde bir mühlet daha kaynatın. Bu sırada şerbetin olması için farklı bir tencereye şeker ve suyu alıp şıkça kaynatın.

Hazır olan çövenleri ocaktan alıp dolaba soğuması için koyun.

Soğuyan çövenleri mikser yardımıyla çırpın. Köpürmeye başladığında yavaş yavaş ara ara şerbeti ekleyip çırpmaya devam edin.

1 saat çırptıktan sonra dolaba koyun. Bir kabın içerisinde margarin, likit yağ ve pudra şekerini krema olana kadar karıştırın.

Gerisinden gayrı materyalleri bırakıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.

Bir mühlet dolapta bekletin. Bu sırada cevizleri robottan geçirin.

Daha sonra velev kalıp yardımıyla velev de içli köfte üzere açıp hamuru cevizle doldurup kapatın.

180 aşama fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra köpükle birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,927Mesajlar
29,942Kullanıcılar
el akrammSon üye
Üst Alt