iltasyazilim
FD Üye
Kerebiç (Orjinal Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Aldığı kadar un
Kreması için:
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 kök cöven otu(aktarlarda var)
*4 su bardağı su(çöveni kaynatmak için)
İçi malzemeleri:
*250 gram ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
Kerebiç (Orjinal Kremasıyla) Tarifi Yapılışı Öncelikle çöven otunu akşamdan tencereye 4 su bardağı su ile ıslıyoruz Sabah ocağa alıp 2 saate yakın kaynatıyoruz Su azalacaktır Üzerine su ekleyebiliriz Kattıktan sonra yumuşayan çövenleri kesip ezelim Bir süre daha kaynatalım Bu arada ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet elde edelim Çövenleri ocaktan alıp süzelim Dolapta soğumaya bırakalım Soğuyan çövenleri mikser yardımıyla çırpalım Köpürmeye başladığında yavaş yavaş ara ara şerbeti ekleyip çırpmaya devam ederim Bir saate yakın çırpalım Ben beyaz köpük olana kadar çırpalım Dolapta bekletelim Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema olana kadar karıştıralım Arkasından diğer malzemeleri bırakıp yumuşak bir hamur elde edelim Dolapta bir süre dinlendirelim Cevizi robotta çekip tarçınla karıştıralım Daha sonra ister kalıp yardımıyla ister de içli köfte gibi açıp hamuru cevizle doldurup kapatalım 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim Soğuduktan sonra köpükle servis yapalım
Not:İnşallah çöven tutar bazen kabarmayabiliyormuş
*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Aldığı kadar un
Kreması için:
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 kök cöven otu(aktarlarda var)
*4 su bardağı su(çöveni kaynatmak için)
İçi malzemeleri:
*250 gram ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
Kerebiç (Orjinal Kremasıyla) Tarifi Yapılışı Öncelikle çöven otunu akşamdan tencereye 4 su bardağı su ile ıslıyoruz Sabah ocağa alıp 2 saate yakın kaynatıyoruz Su azalacaktır Üzerine su ekleyebiliriz Kattıktan sonra yumuşayan çövenleri kesip ezelim Bir süre daha kaynatalım Bu arada ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet elde edelim Çövenleri ocaktan alıp süzelim Dolapta soğumaya bırakalım Soğuyan çövenleri mikser yardımıyla çırpalım Köpürmeye başladığında yavaş yavaş ara ara şerbeti ekleyip çırpmaya devam ederim Bir saate yakın çırpalım Ben beyaz köpük olana kadar çırpalım Dolapta bekletelim Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema olana kadar karıştıralım Arkasından diğer malzemeleri bırakıp yumuşak bir hamur elde edelim Dolapta bir süre dinlendirelim Cevizi robotta çekip tarçınla karıştıralım Daha sonra ister kalıp yardımıyla ister de içli köfte gibi açıp hamuru cevizle doldurup kapatalım 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim Soğuduktan sonra köpükle servis yapalım
Not:İnşallah çöven tutar bazen kabarmayabiliyormuş