Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kerebiç (Orjinal Kremasıyla)

Kerebiç (Orjinal Kremasıyla)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kerebiç (Orjinal Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Aldığı kadar un

Kreması için:


*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 kök cöven otu(aktarlarda var)
*4 su bardağı su(çöveni kaynatmak için)

İçi malzemeleri:


*250 gram ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın

Kerebiç (Orjinal Kremasıyla) Tarifi Yapılışı Öncelikle çöven otunu akşamdan tencereye 4 su bardağı su ile ıslıyoruz Sabah ocağa alıp 2 saate yakın kaynatıyoruz Su azalacaktır Üzerine su ekleyebiliriz Kattıktan sonra yumuşayan çövenleri kesip ezelim Bir süre daha kaynatalım Bu arada ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet elde edelim Çövenleri ocaktan alıp süzelim Dolapta soğumaya bırakalım Soğuyan çövenleri mikser yardımıyla çırpalım Köpürmeye başladığında yavaş yavaş ara ara şerbeti ekleyip çırpmaya devam ederim Bir saate yakın çırpalım Ben beyaz köpük olana kadar çırpalım Dolapta bekletelim Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema olana kadar karıştıralım Arkasından diğer malzemeleri bırakıp yumuşak bir hamur elde edelim Dolapta bir süre dinlendirelim Cevizi robotta çekip tarçınla karıştıralım Daha sonra ister kalıp yardımıyla ister de içli köfte gibi açıp hamuru cevizle doldurup kapatalım 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim Soğuduktan sonra köpükle servis yapalım
Not:İnşallah çöven tutar bazen kabarmayabiliyormuş
 
858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt