iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
45 dal maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup içlerini oyun Kararmamaları için limonlu suda bekletin Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın
4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
45 dal maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup içlerini oyun Kararmamaları için limonlu suda bekletin Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın