Kereviz faydası Kerevizin Faydaları, kerevizin faydaları resimli, kereviz nedir, kereviz ne işe yarar, kereviz ve kerevizin faydaları,
KEREVİZ
imageskerevizfaydasikerevizinfaydalari5ad52866883e0
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve ceşitli madeni maddeleriyle cok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah actığını bildiriyor Uzmanlar, kerevizin, ic salgı bezlerini ve ozellikle vucutta cok ceşitli vazifesi olan bobrek ustu bezlerini calıştırdığını, sinir yorgunluğunu da onlediğini ifade ediyor Kanı pisliklerinden temizlediğini ve sivilcelerin gecmesine, yuzun pembe bir hal almasına yaradığını vurgulayan uzmanlar, kerevizin diğer faydalarını şoyle sıralıyor: Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor Sarılığı gideriyor, bobrekleri calıştırıyor, fazla suyu dışarı atıyor Bobreklerden kumu, taşı dokuyor Şişmanları zayıflatıyor ve cinsel faaliyeti cok arttırıyor
Bitkinin korpe yaprakları, guneşsiz ve havadar bir yerde kurutularak havanda ezilip toz haline getirilir ve bazı yiyeceklere, ceşni vermesi icin serpilir Bitkinin tohumları da kurutulup ezilerek kereviz tuzu olarak bazı yiyeceklere katılır Tuzsuz rejimlerde sofra tuzu yerine kullanılır
BESİN DEĞERLERİ
100 gr sap ya da yaprak kerevizin besin değerleri şoyledir: 17 kalori; 0,9 gr protein; 3,9 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr yağ; 0,6 gr lif; 29 mgr fosfor; 39 mgr kalsiyum; 0,3 mgr demir; 126 mgr sodyum; 341 mgr potasyum: 240 IU A vitamini; 0,03 mgr B1 vitamini; 0,03 mgr B2 vitamini; 03 mgr B3 vitamini: 0,06 mgr B6 vitamini; 8 mcgr folik asit; 9 mgr C vitamini ve 0,5 mgr E vitamini
100 gr kok kerevizin yukarıdakilerden farklı besin değerleri şunlardır: 40 kalori; 1,8 gr protein; 8,5 gr karbonhidrat; 100 mgr sodyum ve 300 mgr potasyum
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda sayılan onemli besin değerlerinin yanı sıra, kerevizin sağlığımıza yararlı etkileri bitkiyi şifalı (tıbbi) otlardan saydıracak kadar coktur Bunları da şoyle ozetleyebiliriz:
o Guclu bir idrar sokturucudur: icerdiği apiol adlı maddeyle idrar yollarını ve kanı temizler Bedende şikayetlere neden olan bazı durumlara (sozgelişi, eklemlerdeki gut hastalığı gibi) iyi gelir
o Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır Aşırı sinirlilik durumunu yok eder
o Bedene yararlı diğer etkileri de şunlardır: Uyarıcıdır Bedeni guclendirici toniktir Gaz sokturucudur iştahı acar ve sindirimi kolaylaştırır
o Cok eski cağlardan beri, kerevizin cinsel gucu artırıcı (afrodizyak) etkileri bulunduğu ileri surulegelmiştir
Bu etkileri sağlamak uzere, kereviz, yemeklerde ve salatalarda bolca tuketilir Ya da piyasadan satın alınan kurutulmuş kereviz tohumlarından 12 tatlı kaşığının uzerine bir bardak kaynar su dokulup 1015 dakika demlendirilerek elde edilen infuzyondan gunde uc kez birer bardak icilir
KEREVİZ
imageskerevizfaydasikerevizinfaydalari5ad52866883e0
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve ceşitli madeni maddeleriyle cok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah actığını bildiriyor Uzmanlar, kerevizin, ic salgı bezlerini ve ozellikle vucutta cok ceşitli vazifesi olan bobrek ustu bezlerini calıştırdığını, sinir yorgunluğunu da onlediğini ifade ediyor Kanı pisliklerinden temizlediğini ve sivilcelerin gecmesine, yuzun pembe bir hal almasına yaradığını vurgulayan uzmanlar, kerevizin diğer faydalarını şoyle sıralıyor: Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor Sarılığı gideriyor, bobrekleri calıştırıyor, fazla suyu dışarı atıyor Bobreklerden kumu, taşı dokuyor Şişmanları zayıflatıyor ve cinsel faaliyeti cok arttırıyor
Bitkinin korpe yaprakları, guneşsiz ve havadar bir yerde kurutularak havanda ezilip toz haline getirilir ve bazı yiyeceklere, ceşni vermesi icin serpilir Bitkinin tohumları da kurutulup ezilerek kereviz tuzu olarak bazı yiyeceklere katılır Tuzsuz rejimlerde sofra tuzu yerine kullanılır
BESİN DEĞERLERİ
100 gr sap ya da yaprak kerevizin besin değerleri şoyledir: 17 kalori; 0,9 gr protein; 3,9 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr yağ; 0,6 gr lif; 29 mgr fosfor; 39 mgr kalsiyum; 0,3 mgr demir; 126 mgr sodyum; 341 mgr potasyum: 240 IU A vitamini; 0,03 mgr B1 vitamini; 0,03 mgr B2 vitamini; 03 mgr B3 vitamini: 0,06 mgr B6 vitamini; 8 mcgr folik asit; 9 mgr C vitamini ve 0,5 mgr E vitamini
100 gr kok kerevizin yukarıdakilerden farklı besin değerleri şunlardır: 40 kalori; 1,8 gr protein; 8,5 gr karbonhidrat; 100 mgr sodyum ve 300 mgr potasyum
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda sayılan onemli besin değerlerinin yanı sıra, kerevizin sağlığımıza yararlı etkileri bitkiyi şifalı (tıbbi) otlardan saydıracak kadar coktur Bunları da şoyle ozetleyebiliriz:
o Guclu bir idrar sokturucudur: icerdiği apiol adlı maddeyle idrar yollarını ve kanı temizler Bedende şikayetlere neden olan bazı durumlara (sozgelişi, eklemlerdeki gut hastalığı gibi) iyi gelir
o Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır Aşırı sinirlilik durumunu yok eder
o Bedene yararlı diğer etkileri de şunlardır: Uyarıcıdır Bedeni guclendirici toniktir Gaz sokturucudur iştahı acar ve sindirimi kolaylaştırır
o Cok eski cağlardan beri, kerevizin cinsel gucu artırıcı (afrodizyak) etkileri bulunduğu ileri surulegelmiştir
Bu etkileri sağlamak uzere, kereviz, yemeklerde ve salatalarda bolca tuketilir Ya da piyasadan satın alınan kurutulmuş kereviz tohumlarından 12 tatlı kaşığının uzerine bir bardak kaynar su dokulup 1015 dakika demlendirilerek elde edilen infuzyondan gunde uc kez birer bardak icilir