iltasyazilim
FD Üye
kereviz kökü nelere iyi kazanç yararları nelerdir
Cevap: kereviz kökünün faydaları nelerdir
Kerevizin saplarını kullanabildiğiniz gibi, kökünü de kullanabilirsiniz Mutfağımızdan eksik etmememiz gereken çok önemli bir sebzedir kereviz Önce besin değerlerinden söz edelim;
Kereviz, C vitamini ve Magnezyum bakımından oldukça zengin olduğu gibi, yalnız bir sapında ise 6 gr kalori mevcut
Kereviz Bitkisi: Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile öncelikle fosfor edinmek üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir Besin değeri ve faydası bakımından Allahın bir lütfü olan bu bitki böylece çok hastalığa iyi kazanç
Kerevizin Faydaları: Uyarıcıdır Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir Vücudu kuvvetlendirir Cinsel gücü ve ricası arttırır, iktidarsızlığı giderir İştah açıcıdır Ağız kokusunu giderir Öksürüğü keser Kanı temizler Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir Sivilceleri azaltır Gaz söktürücüdür Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine tezgâhtar olur Yüksek kan basıncı, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür Mideyi kuvvetlendirir Ağrıları giderir Cilde tazelik ve parlaklık verir Unutkanlığa karşısında faydalıdır Anne sütünü arttırır Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır
Kereviz nasıl kullanılır? Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır Kereviz yemeği ve salatası yapılabileceği gibi tohumu da kullanılır Kaynatılıp suyu içilirse artı salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir Kereviz kaynatılırken suyuna limon ek edilirse gaz yapması önlenir Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi nedeniyle adet düzensizliği çekenler için yardımcı olabilir *
Cevap: kereviz kökünün faydaları nelerdir
Kerevizin saplarını kullanabildiğiniz gibi, kökünü de kullanabilirsiniz Mutfağımızdan eksik etmememiz gereken çok önemli bir sebzedir kereviz Önce besin değerlerinden söz edelim;
Kereviz, C vitamini ve Magnezyum bakımından oldukça zengin olduğu gibi, yalnız bir sapında ise 6 gr kalori mevcut
Kereviz Bitkisi: Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile öncelikle fosfor edinmek üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir Besin değeri ve faydası bakımından Allahın bir lütfü olan bu bitki böylece çok hastalığa iyi kazanç
Kerevizin Faydaları: Uyarıcıdır Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir Vücudu kuvvetlendirir Cinsel gücü ve ricası arttırır, iktidarsızlığı giderir İştah açıcıdır Ağız kokusunu giderir Öksürüğü keser Kanı temizler Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir Sivilceleri azaltır Gaz söktürücüdür Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine tezgâhtar olur Yüksek kan basıncı, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür Mideyi kuvvetlendirir Ağrıları giderir Cilde tazelik ve parlaklık verir Unutkanlığa karşısında faydalıdır Anne sütünü arttırır Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır
Kereviz nasıl kullanılır? Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır Kereviz yemeği ve salatası yapılabileceği gibi tohumu da kullanılır Kaynatılıp suyu içilirse artı salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir Kereviz kaynatılırken suyuna limon ek edilirse gaz yapması önlenir Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi nedeniyle adet düzensizliği çekenler için yardımcı olabilir *