iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet orta boy pancar turşusu 1 demet kereviz sapı 1 adet orta boy kurabiye turbu 12 adet taze sıkılmış limon suyu 1 adet taze sıkılmış portakal suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 14 çay kaşığı tuz Servisi için:
1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre)
NASIL YAPILIR?
Kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın Kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun Pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın Salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın ve bu soğuk havalarda ilaç niyetine afiyetle tüketin
1 adet orta boy pancar turşusu 1 demet kereviz sapı 1 adet orta boy kurabiye turbu 12 adet taze sıkılmış limon suyu 1 adet taze sıkılmış portakal suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 14 çay kaşığı tuz Servisi için:
1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre)
NASIL YAPILIR?
Kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın Kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun Pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın Salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın ve bu soğuk havalarda ilaç niyetine afiyetle tüketin