iltasyazilim
FD Üye
Kereviz Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı bulgur
*1 maydanoz demeti kadar taze kereviz yaprağı
*Varsa dereotu
*1 küçük boy soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tutam tuz
*22,5*su bardağı su
*12 diş sarımsak (isteğe bağlı
Kereviz Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağ koyulurIsınırken soğanlar küçük küçük doğranır ve tencereye alınır Soğanlar kavrulurken yıkanmış kereviz yaprakları ve dereotları ince ince doğranır ve soğanların üzerine ilave edilir Tuzunu ve tereyağını da katarak otlar yağda çevrilir Sonra yıkanmış bulgur tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir (sarımsağı da bulgurlarla atıyorum) En son üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır, pişmeye bırakılır Kereviz yapraklarını değerlendirmek için artık sürekli bunu yapacağım Kereviz tüketenler bilir bu yapraklar biraz keskin kokulu ve aromalıdır Herkesin damak tadına hitap etmez ama zaten kereviz yaprağının sevmeyenin evinde işi ne ki afiyet olsun
*1,5 su bardağı bulgur
*1 maydanoz demeti kadar taze kereviz yaprağı
*Varsa dereotu
*1 küçük boy soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tutam tuz
*22,5*su bardağı su
*12 diş sarımsak (isteğe bağlı
Kereviz Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağ koyulurIsınırken soğanlar küçük küçük doğranır ve tencereye alınır Soğanlar kavrulurken yıkanmış kereviz yaprakları ve dereotları ince ince doğranır ve soğanların üzerine ilave edilir Tuzunu ve tereyağını da katarak otlar yağda çevrilir Sonra yıkanmış bulgur tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir (sarımsağı da bulgurlarla atıyorum) En son üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır, pişmeye bırakılır Kereviz yapraklarını değerlendirmek için artık sürekli bunu yapacağım Kereviz tüketenler bilir bu yapraklar biraz keskin kokulu ve aromalıdır Herkesin damak tadına hitap etmez ama zaten kereviz yaprağının sevmeyenin evinde işi ne ki afiyet olsun