iltasyazilim
FD Üye
Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı barbunya
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 adet havuç
*3 diş sarımsak
*1 adet orta boy kereviz
*1 yemek kaşığı salça
*Zeytinyağı
*Tuz, karabiber
*Maydanoz
*2 adet küp şeker
Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunylaları akşamdan ıslatıyoruz Bol suda haşlıyoruz hafif yumuşayana kadar 1520 dakika Soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı doğruyoruz ve zeytinyağı ile kavuruyoruz Kavrulmuş sebzelerin üzerine salça ve şekeri ilave ediyoruz bir iki dakika daha kavuruyoruz Haşlanan barbunyaları ilave edip bir dakika kadar kavuruyoruz ve üzerine çıkana kadar su ilave ediyoruz*Tencere kapağını kapatıp ocağının altını açıyoruz kaynama noktasında tuz ilave ediyoruz ve yemeğin altını kısıyoruz Kısık ateşte arada karıştırarak 30 dakika kadar pişiriyoruz Yemeğin pişmesine beş dakika kala karabiber ilave ediyoruz Arada tadına bakıp barbunyaların pişip pişmediğini kontrol edebilirsin Pişme süresi barbunyanın cinsine göre değişebilir*Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine doğranmış maydanoz ilave ediyoruz Ben kerevizi çok sevdiğimden *tercih ediyorum Gerçekten çok lezzetli oluyor arkadaş çevremden ve aile fertlerinden tam puan aldı umarım sizde beğenirsiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı barbunya
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 adet havuç
*3 diş sarımsak
*1 adet orta boy kereviz
*1 yemek kaşığı salça
*Zeytinyağı
*Tuz, karabiber
*Maydanoz
*2 adet küp şeker
Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunylaları akşamdan ıslatıyoruz Bol suda haşlıyoruz hafif yumuşayana kadar 1520 dakika Soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı doğruyoruz ve zeytinyağı ile kavuruyoruz Kavrulmuş sebzelerin üzerine salça ve şekeri ilave ediyoruz bir iki dakika daha kavuruyoruz Haşlanan barbunyaları ilave edip bir dakika kadar kavuruyoruz ve üzerine çıkana kadar su ilave ediyoruz*Tencere kapağını kapatıp ocağının altını açıyoruz kaynama noktasında tuz ilave ediyoruz ve yemeğin altını kısıyoruz Kısık ateşte arada karıştırarak 30 dakika kadar pişiriyoruz Yemeğin pişmesine beş dakika kala karabiber ilave ediyoruz Arada tadına bakıp barbunyaların pişip pişmediğini kontrol edebilirsin Pişme süresi barbunyanın cinsine göre değişebilir*Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine doğranmış maydanoz ilave ediyoruz Ben kerevizi çok sevdiğimden *tercih ediyorum Gerçekten çok lezzetli oluyor arkadaş çevremden ve aile fertlerinden tam puan aldı umarım sizde beğenirsiniz Afiyet olsun