Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya

Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı barbunya
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 adet havuç
*3 diş sarımsak
*1 adet orta boy kereviz
*1 yemek kaşığı salça
*Zeytinyağı
*Tuz, karabiber
*Maydanoz
*2 adet küp şeker

Kerevizli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunylaları akşamdan ıslatıyoruz Bol suda haşlıyoruz hafif yumuşayana kadar 1520 dakika Soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı doğruyoruz ve zeytinyağı ile kavuruyoruz Kavrulmuş sebzelerin üzerine salça ve şekeri ilave ediyoruz bir iki dakika daha kavuruyoruz Haşlanan barbunyaları ilave edip bir dakika kadar kavuruyoruz ve üzerine çıkana kadar su ilave ediyoruz*Tencere kapağını kapatıp ocağının altını açıyoruz kaynama noktasında tuz ilave ediyoruz ve yemeğin altını kısıyoruz Kısık ateşte arada karıştırarak 30 dakika kadar pişiriyoruz Yemeğin pişmesine beş dakika kala karabiber ilave ediyoruz Arada tadına bakıp barbunyaların pişip pişmediğini kontrol edebilirsin Pişme süresi barbunyanın cinsine göre değişebilir*Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine doğranmış maydanoz ilave ediyoruz Ben kerevizi çok sevdiğimden *tercih ediyorum Gerçekten çok lezzetli oluyor arkadaş çevremden ve aile fertlerinden tam puan aldı umarım sizde beğenirsiniz Afiyet olsun
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt