iltasyazilim
FD Üye
Keşkeğin Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*4 su bardağı su
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet tavuk göğsü
*2 yemek kaşığı kırmızı biber
*Tuz
Keşkeğin Yapılışı Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayları yıkayıp üzerini iki parmak aşacak şekilde suyu koyup akşamdan ıslatalım Sabah buğdayın suyunu süzelim Tavuk göğsüyle beraber tencereye koyup çok kısık ateşte buğdaylar ezilip suyunu çekene kadar pişirelim Pişen tavuk göğsünü çıkarıp diderek*tekrar buğdayın içine koyalım Keşkeği biraz el blenderından geçirelim Tuzunu ekleyelim Bir tarafta tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi içine atalım ve ateşten alalım Keşkeği servis tabağına koyup üzerine kırmızı biberli yağ gezdirelim Afiyet olsun
*2 su bardağı aşurelik buğday
*4 su bardağı su
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet tavuk göğsü
*2 yemek kaşığı kırmızı biber
*Tuz
Keşkeğin Yapılışı Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayları yıkayıp üzerini iki parmak aşacak şekilde suyu koyup akşamdan ıslatalım Sabah buğdayın suyunu süzelim Tavuk göğsüyle beraber tencereye koyup çok kısık ateşte buğdaylar ezilip suyunu çekene kadar pişirelim Pişen tavuk göğsünü çıkarıp diderek*tekrar buğdayın içine koyalım Keşkeği biraz el blenderından geçirelim Tuzunu ekleyelim Bir tarafta tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi içine atalım ve ateşten alalım Keşkeği servis tabağına koyup üzerine kırmızı biberli yağ gezdirelim Afiyet olsun