Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek (Çorum)

Keşkek (Çorum)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Keşkek (Çorum)

500 gr yarma (gendirme)
500 gr koyun eti
2 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
11 su bardağı su

Yarmalar akşamdan ıslatılır Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur Soğanlar ince ince kıyılır Et, biber, salça, tuz 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı sıcak ile birlikte tencereye ilave edilir
Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır, buhar çıkması için kısık ateşte 2 saat pişirilir

Not: Geleneksel bir çorum yemeğidir İl merkezinde ve ilçelerde de yapılmaktadır Genellikle ramazan aylarında sabah erken saatlerde güveç tencerede hazırlanıp fırına verilir Turşu ve salata ile birlikte servis yapılır
 
858,496Konular
982,344Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt