Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek (Kırşehir)

Keşkek (Kırşehir)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

• 300 gr dövme (aşurelik buğday)
• 100 gr nohut
• 55 su bardağı su
• 750 gr kemikli koyun eti
• 60 gr margarin
• Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber


Hazırlanışı :
Dövme ve nohudu akşamdan 25 bardak su ile ıslatın Eti basınçlı tencereye alın Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin

Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın Keşkeği servis tabağına alın Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin Ilık olarak servis yapın




 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt