iltasyazilim
FD Üye
Keşkek (Mesudiye) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*3 tavuk but
*Tuz
*Su
*Tereyağı
*Pul biber
Keşkek (Mesudiye) Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayı ıslayın Sonra en büyük tencereye buğdayı, tavuğu çiğden ve suyu ekleyin Pişirmeye başlayın Ocağın başka gözüne su koymayı unutmayın çünkü buğday su çektikçe eklemeniz lazım 1 saat kendi haline bırakın, kapağı açık olsun, taşar 1 saat dolduktan sonra sık sık kontrol ederek kaşığın sırtıyla ezerek karıştırın Tavuk kemiğinden ayrılacak şekilde pişecektir Kemikleri alın Tavuk ve buğday lime lime olana kadar pişirin Ocakta tek başına bırakmayın dibi tutar Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi yakın, afiyet olsun Tuzu en son ekleyin
*2 su bardağı buğday
*3 tavuk but
*Tuz
*Su
*Tereyağı
*Pul biber
Keşkek (Mesudiye) Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayı ıslayın Sonra en büyük tencereye buğdayı, tavuğu çiğden ve suyu ekleyin Pişirmeye başlayın Ocağın başka gözüne su koymayı unutmayın çünkü buğday su çektikçe eklemeniz lazım 1 saat kendi haline bırakın, kapağı açık olsun, taşar 1 saat dolduktan sonra sık sık kontrol ederek kaşığın sırtıyla ezerek karıştırın Tavuk kemiğinden ayrılacak şekilde pişecektir Kemikleri alın Tavuk ve buğday lime lime olana kadar pişirin Ocakta tek başına bırakmayın dibi tutar Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi yakın, afiyet olsun Tuzu en son ekleyin