iltasyazilim
FD Üye
Keşkek (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*4 adet tavuk baget
*Tereyağı
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Keşkek (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıyoruz orta boy tencereyi dolduracak şekilde su ile doldurup tavuklarımızı haşlıyoruz Haşlandıktan sonra tavukları tencereden çıkarıyoruz
2 su bardağı buğdayı sıcak suda iyice yıkıyoruz Düdüklü tencereye koyup üzerini 4 parmak geçecek şekilde tavuk suyumuzu ekliyoruz Ve pişiriyoruz Kesinlikle karıştırmıyoruz ki dibine tutmasın
Düdüğü ötmeye başladıktan 20 dk sonra altını kapatıp iyice yumuşamış mı diye bakıyoruz suyunu kontrol ediyoruz Yumuşamamışsa tavuk suyundan ekleyip bu sefer düdüğünü açmadan kaynatmaya devam ediyoruz
İyice pişen buğdayı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz sakız kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz Çok katılaşırsa tavuk suyundan ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz Tuzunu da bu işlem sırasında ekliyoruz
Sonra servis tabağına alıp üzerine tereyağıyla kızdırdığımız kırmızı biberi döküyoruz çok uzun bi işlemiş gibi görünüyor ama inanın o kadar uğraştırmıyor
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı aşurelik buğday
*4 adet tavuk baget
*Tereyağı
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Keşkek (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıyoruz orta boy tencereyi dolduracak şekilde su ile doldurup tavuklarımızı haşlıyoruz Haşlandıktan sonra tavukları tencereden çıkarıyoruz
2 su bardağı buğdayı sıcak suda iyice yıkıyoruz Düdüklü tencereye koyup üzerini 4 parmak geçecek şekilde tavuk suyumuzu ekliyoruz Ve pişiriyoruz Kesinlikle karıştırmıyoruz ki dibine tutmasın
Düdüğü ötmeye başladıktan 20 dk sonra altını kapatıp iyice yumuşamış mı diye bakıyoruz suyunu kontrol ediyoruz Yumuşamamışsa tavuk suyundan ekleyip bu sefer düdüğünü açmadan kaynatmaya devam ediyoruz
İyice pişen buğdayı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz sakız kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz Çok katılaşırsa tavuk suyundan ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz Tuzunu da bu işlem sırasında ekliyoruz
Sonra servis tabağına alıp üzerine tereyağıyla kızdırdığımız kırmızı biberi döküyoruz çok uzun bi işlemiş gibi görünüyor ama inanın o kadar uğraştırmıyor
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.