Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek Tarifi

Keşkek Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bizim oralarda (Merzifon) bayram sabahlarında keşkek yemek adettir Arife günlerinde her mahallede mutlaka bir kaç evde bulunan odun fırınları yakılır ve mahalle halkı yardımlaşarak önce herkes için ev ekmeği yapılır (bayramda fırınlarda ekmek çıkmaz) daha sonra herkes keşkek çömleğini hazırlar ve sabaha kadar pişmesi için fırına koyup, fırının kapağı kapatılır Sabah genellikle bayram namazından dönen erkekler tarafından fırından alınarak eve getirilir ve tüm aile hep birlikte yer Şimdi size annemden aldığım Merzifon usulü keşkek tarifini yazıyorum
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

*1kg aşurelik bütün buğday
*1 su bardağı nohut
*800g et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)
*tuz

sosu için;


*tereyağı
*salça

Keşkek Tarifi Yapılışı
Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin hazırladığımız malzemenin üzerini 1015 cm geçecek kadar suyu ekleyin Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir (tavuk koymuşsanız kemiklerini almayı unutmayın )
Tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır (Aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz kısık ateşte 2 saatte pişer)
*
*
*
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt