iltasyazilim
FD Üye
Keşkek (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yarma buğday
*1 çay bardağı nohut
*1 adet kalçalı but
*1 adet küçük boy soğan
*Sıvı yağ
*Pul biber
Keşkek (Tavuklu) Tarifi Yapılışı
Buğdayımız ve nohutumuzu bir gün önceden ıslıyoruz (dilerseniz aynı günde ıslatıp 15 dk kadar kaynatıp altını kapatıp dinlenmeye bırakabilirsiniz) ertesi gün tavuk butlarımızı yıkayıp tenceremize ekliyoruz ve yemeğimizi pişirme başlıyoruz, tavuğumuz piştikten sonra tencereden alıp etini didikliyor yemeğimizin üzerine ekliyoruz tuzunu ilave ediyoruz, yemeğimiz kaynamaya başlayınca sürekli olarak karıştırıyoruz özleşince altını kapatıp kenara alıyoruz, ayrı bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekliyoruz, üzerine inçe ince soğanları doğruyor ve kavurmaya başlıyoruz, soğanlar pembeleşince üzerine pul biber ekliyoruz ve yağımızın altını kapatıyoruz ,geniş bir tabağa yemeğimizden koyup üzerine yağımızdan ekleyip servis yapıyoruz ,yemeğimizi afiyet olsun
*1 su bardağı yarma buğday
*1 çay bardağı nohut
*1 adet kalçalı but
*1 adet küçük boy soğan
*Sıvı yağ
*Pul biber
Keşkek (Tavuklu) Tarifi Yapılışı
Buğdayımız ve nohutumuzu bir gün önceden ıslıyoruz (dilerseniz aynı günde ıslatıp 15 dk kadar kaynatıp altını kapatıp dinlenmeye bırakabilirsiniz) ertesi gün tavuk butlarımızı yıkayıp tenceremize ekliyoruz ve yemeğimizi pişirme başlıyoruz, tavuğumuz piştikten sonra tencereden alıp etini didikliyor yemeğimizin üzerine ekliyoruz tuzunu ilave ediyoruz, yemeğimiz kaynamaya başlayınca sürekli olarak karıştırıyoruz özleşince altını kapatıp kenara alıyoruz, ayrı bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekliyoruz, üzerine inçe ince soğanları doğruyor ve kavurmaya başlıyoruz, soğanlar pembeleşince üzerine pul biber ekliyoruz ve yağımızın altını kapatıyoruz ,geniş bir tabağa yemeğimizden koyup üzerine yağımızdan ekleyip servis yapıyoruz ,yemeğimizi afiyet olsun