Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek (Tencerede)

Keşkek (Tencerede)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Keşkek (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg aşurelik buğday
*1 bütün tavuk ya da 2 bütün göğüs+3 adet kalçalı but
*1 paket tereyağı veya margarin
*İsteğe bağlı olarak haşlanmış nohut
*Sos olarak tereyağı ve kırmızı pul biber

Keşkek (Tencerede) Tarifi Yapılışı Buğdayı kaynayan suyla 34 defa yıkayıp süzelim Daha sonra kaynayan suyla üzerini 4 parmak geçecek şekilde ıslatıp tercihen kapaklı bir kapta en az 6 saat kabarmaya bırakalım Buğdayımız kabarınca tavuk etlerini kaynatıp sıcak suyunu buğdayın içine ekleyerek ocağa alalım Kaynamaya başladıktan sonra ocağın ısısını düşürerek ve sıkça karıştırarak pişirelim Bu arada pişirme işlemi sırasında tavuk suyu eklemek gerekiyor ara sıra !!! Ben tam 2 saat kaynatıyorum ağır ısıda buğdayı Diğer yandan tavuk etlerimizi çok ince bir şekilde liflerine ayırıyoruz Buğdayımız özlenip iyice yoğunlaşınca tavuk etlerimizi, tuzu ve tereyağı ya da margarini ekliyoruz Bu şekilde de bir 15 dk pişirip ocağı kapatıyoruz Servis yaparken isteğe bağlı olarak üzerine haşlanmış nohut ve biberli sos ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,905Mesajlar
29,929Kullanıcılar
MuhammedcanSon üye
Üst Alt