Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek Yapımı

Keşkek Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Keşkek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg aşurelik buğday
*1 adet kemikli tavuk göğsü
*100150 gram tereyağ

Keşkek Yapımı Tarifi Yapılışı Buğday 5 – 10 Dakika Kaynatılır Ardından Tavuk güzelce yıkanır Ve buğdayın içine atılır Beraber kaynatılmaya devam edilir Buğdaylar pişince ocağın altı kapatılır Güzelce sarılır dinlendirilir Yani yaklaşık 25 dakika falan İçine attığımız tavuğu çıkarıyoruz ve didikliyoruz Buğdayın içine atıyoruz Orta ateşte birbiriyle özdeşleştiriyoruz Tahta Kaşıkla Döverek karıştırıyoruz ki iyice harmanlansın Tereyağını da içine atıyoruz Ara ara karıştırıyoruz ki dibine sarmasın Baya bir zahmetli iş ama tadı bir o kadar güzel Dediğim gibi döverek karıştırmak iyi özdeşleştirmek gerekiyor yapılması gereken tek püf nokta bu İçindeki Tavuklar tel tel olması gerekiyor Olduğunda ocağın altı kapatılır Yine Sarılıp dinlendirilir Sonra dartı yada tereyağ üstüne dökülüp servis yapılır Biz dartıyla servis yaptık Yada tereyağ kızdırılıp üstüne dökülür
Dartı Bilmeyenler İçin Yapımı ;
Süt kaynatılmadan bir süre bekletilir Daha sonra üzerinde oluşan yağlı tabaka alınarak bir tencerede biriktirilir Tencere içindeki hafif yağlı tabaka ocakta (hafif ateşte) kırmızılaşıncaya kadar kaynatılır Pırtık pırtık bir şekil alınca ateşten alınır Bir kap içine boşaltılarak donması beklenir Yağlı bölüm üste, tortu altta kalacak biçimde donan malzeme; kahvaltılarda ve makarnalarda sos olarak kullanılan dartı özellikle keşkek yapımında tüketilir
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt