iltasyazilim
FD Üye
Keşkek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo yarma (1 gece önce suda ıslatılmış)
*250 gr kuşbaşı et
*Tuz
Sosu için;
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*2 kaşık salça
Keşkek Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle eti haşlıyoruz ve didikliyoruz Düdüklü tencereye etin suyunu ve yarmayı alıyoruz Suyu azsa su ilave edip tuzunu koyuyoruz Yarım saat kadar pişiriyoruz Düdüklünün havası çıktıktan sonra açıyoruz ve suyu bitmişse ilave ediyoruz Eti de koyup yarım saat daha pişiriyoruz Ocaktan alıyoruz ve yarmalar tamamen ezilmediği için ben blederdan geçiriyoruz Çok püre olmayacak şekilde blenderdan geçiriyoruz Ayrı bir tavada sıvı yağ ve salçayı hazırlayıp servis tabağına keşkeği alıp üzerine salça sosu gezdiriyoruz Afiyet olsun…
*Yarım kilo yarma (1 gece önce suda ıslatılmış)
*250 gr kuşbaşı et
*Tuz
Sosu için;
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*2 kaşık salça
Keşkek Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle eti haşlıyoruz ve didikliyoruz Düdüklü tencereye etin suyunu ve yarmayı alıyoruz Suyu azsa su ilave edip tuzunu koyuyoruz Yarım saat kadar pişiriyoruz Düdüklünün havası çıktıktan sonra açıyoruz ve suyu bitmişse ilave ediyoruz Eti de koyup yarım saat daha pişiriyoruz Ocaktan alıyoruz ve yarmalar tamamen ezilmediği için ben blederdan geçiriyoruz Çok püre olmayacak şekilde blenderdan geçiriyoruz Ayrı bir tavada sıvı yağ ve salçayı hazırlayıp servis tabağına keşkeği alıp üzerine salça sosu gezdiriyoruz Afiyet olsun…