Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek

Keşkek
0
128

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı buğday
*250 gram kuşbaşı yağsız kuzu eti
*78 su bardağı sıcak su
*4 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu tepeleme gibi) (3 yemek kaşığı içine, 1 yemek kaşığı sosuna)
*Tuz – pul biber – karabiber

Keşkek Tarifi Yapılışı
Buğdayı yıkayıp süzün Düdüklünün içerisine buğdayı, eti, yağı, tuzu ve suyu ilave edip düdüklü tencerenizin ayarına göre(ben 1 saat pişirdim) etler yumuşayana ve buğdaylar patlayana kadar pişirin Piştikten sonra kısık ateşte sağlam bir tahta kaşıkla bastıra bastıra sürekli olarak karıştırın(dövün) Keşkek içinde kaşar varmış gibi sünmeye başlayana kadar aynı şekilde dövmeye devam edin Biraz karabiber ekleyin ve altını kapatın Ayrı bir kapta tereyağı (sıvı yağ da olabilir) kızdırıp içine pul biberi ekleyin ve karıştırın Keşkeği servis tabağına alın ve biberli yağı da üzerine gezdirin Afiyet olsun ### NOT ### annem keşkeği iyice ezilmiş yani dövülmüş sevmediği için ben bütün olarak bıraktım Normal düdüklüde piştikten sonra direk servis tabağına aldım Böyle de mükemmel bir kıvam ve tat Ezilmiş sevmeyenlere taneli bir keşkek)
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt