iltasyazilim
FD Üye
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*4 orta boy soğan
*Zeytinyağ
*1 kilo bütün tavuk
*3 su bardağı buğday
*Tuz
Keşkek Tarifi Yapılışı Tencereniz büyük olsun ben 5 kiloluk tencere kullandım
Soğanları büyük küp şeklinde doğruyoruz ve tencereye yağ ekleyip kavuruyoruz Soğanlar biraz kavrulduktan sonra tavuğu resimde gördüğünüz gibi büyük parçalar halinde doğruyoruz ve tencereye koyup kavurmaya devam ediyoruz Sonra buğdayları yıkayıp ekliyoruz Ekleyince karıştırmıyoruz Tencerenin ağzına kadar su ekliyoruz ve öylece kaynamaya bırakıyoruz
Kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve 2 saat boyunca pişiriyoruz Sonra ocağın altını kapatıp tuzu atıyoruz ve tahta kaşıkla ortadan kenara doğru eziyoruz Ezerken büyük kemikleri çıkarıyoruz
Sunum yaparken de üzerine tereyağ kavurup pulbiberli servis edebilirsiniz çok güzel oluyorAfiyet olsun ))
*4 orta boy soğan
*Zeytinyağ
*1 kilo bütün tavuk
*3 su bardağı buğday
*Tuz
Keşkek Tarifi Yapılışı Tencereniz büyük olsun ben 5 kiloluk tencere kullandım
Soğanları büyük küp şeklinde doğruyoruz ve tencereye yağ ekleyip kavuruyoruz Soğanlar biraz kavrulduktan sonra tavuğu resimde gördüğünüz gibi büyük parçalar halinde doğruyoruz ve tencereye koyup kavurmaya devam ediyoruz Sonra buğdayları yıkayıp ekliyoruz Ekleyince karıştırmıyoruz Tencerenin ağzına kadar su ekliyoruz ve öylece kaynamaya bırakıyoruz
Kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve 2 saat boyunca pişiriyoruz Sonra ocağın altını kapatıp tuzu atıyoruz ve tahta kaşıkla ortadan kenara doğru eziyoruz Ezerken büyük kemikleri çıkarıyoruz
Sunum yaparken de üzerine tereyağ kavurup pulbiberli servis edebilirsiniz çok güzel oluyorAfiyet olsun ))