iltasyazilim
FD Üye
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo buğday
*2 adet tavuk göğsü
*Tereyağı
Keşkek Tarifi Yapılışı Bir tencerede tavukları haşlıyoruz, sonra buğdayları seçiyoruz Büyük bir tencereye ne kadar pişirmek istersek o kadar buğdayı döküp yıkıyoruz, yıkadıktan sonra buğdayin üzerine çıkacak kadar su koyup ocağa alıyoruz, kaynayana kadar bekliyoruz Kaynattıktan sonra ilk sarı suyu çıkınca suyunu süzüyoruz, ikinci suyunu koyuyoruz Aynı şekilde üzerine çıkacak kadar suyla ikinci kez kaynatıyoruz İkinci sarı suyu çıkınca tekrar süzüyoruz Süzdükten sonra üçüncü suyunu tencerenin ağzı dolana kadar koyuyoruz, kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz Her 10 dakikada bir tencereyi karıştırıyoruz, kaşık yardımıyla ki dibi tutmasın Suyu azaldığında tekrar ağzına kadar suyunu koyuyoruz, bu son su olacak Bundan sonra kısık ateşte pişecek, pişmesine yakın tuzunu koyuyoruz Güzel bir şekilde yedirerek karıştırıyoruz, haşladığımız tavukları elimizle uzunca didip keşkeğin içine bırakıyoruz, tekrar karıştırıyoruz Keşkek piştikten sonra ocaktan alıyoruz, tahta kaşıkla karıştırarak dövüyoruz Servis yaparken bir tabağa istediginiz miktarda keskeği alıp üzerine tereyağı yakıyoruz Tencerede kalan keskeğin üzerine kabuk tutmamasi için soğuk su serpiyoruz Afiyet olsun
*1 kilo buğday
*2 adet tavuk göğsü
*Tereyağı
Keşkek Tarifi Yapılışı Bir tencerede tavukları haşlıyoruz, sonra buğdayları seçiyoruz Büyük bir tencereye ne kadar pişirmek istersek o kadar buğdayı döküp yıkıyoruz, yıkadıktan sonra buğdayin üzerine çıkacak kadar su koyup ocağa alıyoruz, kaynayana kadar bekliyoruz Kaynattıktan sonra ilk sarı suyu çıkınca suyunu süzüyoruz, ikinci suyunu koyuyoruz Aynı şekilde üzerine çıkacak kadar suyla ikinci kez kaynatıyoruz İkinci sarı suyu çıkınca tekrar süzüyoruz Süzdükten sonra üçüncü suyunu tencerenin ağzı dolana kadar koyuyoruz, kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz Her 10 dakikada bir tencereyi karıştırıyoruz, kaşık yardımıyla ki dibi tutmasın Suyu azaldığında tekrar ağzına kadar suyunu koyuyoruz, bu son su olacak Bundan sonra kısık ateşte pişecek, pişmesine yakın tuzunu koyuyoruz Güzel bir şekilde yedirerek karıştırıyoruz, haşladığımız tavukları elimizle uzunca didip keşkeğin içine bırakıyoruz, tekrar karıştırıyoruz Keşkek piştikten sonra ocaktan alıyoruz, tahta kaşıkla karıştırarak dövüyoruz Servis yaparken bir tabağa istediginiz miktarda keskeği alıp üzerine tereyağı yakıyoruz Tencerede kalan keskeğin üzerine kabuk tutmamasi için soğuk su serpiyoruz Afiyet olsun