iltasyazilim
FD Üye
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo buğday
*Büyük bir tencere dolusuna gelmeden biraz az su
*1 yemek kaşığına yakın tuz
*2 tavuk but
*1 tavuk göğüs
*2 yemek kaşığı tereyağı
Keşkek Tarifi Yapılışı Buğdayı seçiyoruz, akşamdan ıslatıyoruz daha kolay pişmesi için Büyük bir tencereye buğdayı koyuyoruz Tenceremizi suyla dolduruyoruz Dolmasına 1 parmak kalacak kadar dolu olacak Bir kere kaynattıktan sonra suyunu süzüyoruz İkinci suyunu da tencere dolmasına 2 parmak kala koyuyoruz çünkü tavuk suyunu da ekleyeceğiz Sonrasında kaynamaya bırakıyoruz Sürekli kaşık yardımıyla çevirmemiz gerekiyor, dibi tutmamalı Orta ateşte kaynamaya bıraktıktan sonra bir tencereye tavuk etlerimizi haşlıyoruz Haşlanan tavuk etlerini soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra didilmiş bir şekilde bekletiyoruz Kaynayan buğdayımızın altını kısıyoruz, koyulaşmaya başlayınca içine didilen tavuklarımızı ilave ediyoruz ve tavuk suyumuzu da ilave ediyoruz Tuzumuzu da ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz Süreklı kaşık yardımıyla karıştırıyoruz Koyulaşan keşkeği ocaktan alıyoruz, tahta kaşık yardımıyla dövüyoruz ve hazır olan keşkeğin üzerine bir tutam su serpiyoruz, kabuk bağlamaması için Servis yapacağımız sıcak keşkeği bır tabağın içine koyup üzerine tereyağı eritiyoruz Afıyet olsun
*1 kilo buğday
*Büyük bir tencere dolusuna gelmeden biraz az su
*1 yemek kaşığına yakın tuz
*2 tavuk but
*1 tavuk göğüs
*2 yemek kaşığı tereyağı
Keşkek Tarifi Yapılışı Buğdayı seçiyoruz, akşamdan ıslatıyoruz daha kolay pişmesi için Büyük bir tencereye buğdayı koyuyoruz Tenceremizi suyla dolduruyoruz Dolmasına 1 parmak kalacak kadar dolu olacak Bir kere kaynattıktan sonra suyunu süzüyoruz İkinci suyunu da tencere dolmasına 2 parmak kala koyuyoruz çünkü tavuk suyunu da ekleyeceğiz Sonrasında kaynamaya bırakıyoruz Sürekli kaşık yardımıyla çevirmemiz gerekiyor, dibi tutmamalı Orta ateşte kaynamaya bıraktıktan sonra bir tencereye tavuk etlerimizi haşlıyoruz Haşlanan tavuk etlerini soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra didilmiş bir şekilde bekletiyoruz Kaynayan buğdayımızın altını kısıyoruz, koyulaşmaya başlayınca içine didilen tavuklarımızı ilave ediyoruz ve tavuk suyumuzu da ilave ediyoruz Tuzumuzu da ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz Süreklı kaşık yardımıyla karıştırıyoruz Koyulaşan keşkeği ocaktan alıyoruz, tahta kaşık yardımıyla dövüyoruz ve hazır olan keşkeğin üzerine bir tutam su serpiyoruz, kabuk bağlamaması için Servis yapacağımız sıcak keşkeği bır tabağın içine koyup üzerine tereyağı eritiyoruz Afıyet olsun