iltasyazilim
FD Üye
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*Kemikli kuzu eti veya kuşbaşı et
*1 kase aşurelik buğday
*1 kase haşlanmış nohut
*Tereyağı
*Toz kırmızı biber
*Kimyon
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Keşkek Tarifi Yapılışı Tencerenin en altına et, üzerine yarma, üzerine nohutu ekleyip, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz Yarma iyice piştikten sonra ve suyunu çektikten sonra bir tava da 45 kaşık tereyağını eritip toz kırmızı biberi ekleyip yarmaların piştiği tencereye gezdiriyoruz Kimyon ve diğer baharatlarla da tatlandırıp servis yapıyoruz Afiyet olsun
*Kemikli kuzu eti veya kuşbaşı et
*1 kase aşurelik buğday
*1 kase haşlanmış nohut
*Tereyağı
*Toz kırmızı biber
*Kimyon
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Keşkek Tarifi Yapılışı Tencerenin en altına et, üzerine yarma, üzerine nohutu ekleyip, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz Yarma iyice piştikten sonra ve suyunu çektikten sonra bir tava da 45 kaşık tereyağını eritip toz kırmızı biberi ekleyip yarmaların piştiği tencereye gezdiriyoruz Kimyon ve diğer baharatlarla da tatlandırıp servis yapıyoruz Afiyet olsun