iltasyazilim
FD Üye
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı keşkeklik buğday
*2 adet kalçalı tavuk but
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
Üzerine,
*Tereyağı, çok az salça, pul biber,
*İstenirse 23 yemek kaşığı kadar kavurma
Keşkek Tarifi Yapılışı Keşkek, yörelere göre yapımında farklılıklar bulunan lezzetli bir yemeğimiz Yapımı da son derece kolay Bu günlerde farklı bir şeyler pişireyim diyenler buyursunlar
Buğdayımızı bir kaç kez yıkayıp süzdükten sonra soğuk su ile ıslatıyoruz 12 saat bekletiyoruz Tavuk etlerini temizleyip yıkıyoruz Daha sonra düdüklü tencereye tavuk ve buğdayları koyuyoruz Tuz ve yağını ekliyoruz Malzemelerin üstünü 3 parmak geçecek kadar su koyup 30 dk Kadar pişiriyoruz (Düdüklümüzün pişirme süresini dikkate alın ) Tenceremizi açınca suyu fazla kalmışsa üzerinden alabilirsiniz Tavuk butlarını da tencereden çıkarıyoruz Kemiklerinden sıyırıp etleri tencereye geri atıyoruz İrice bir tahta kaşıkla etler dağılıp, buğday özleşene kadar dövüyoruz Ben blender tercih etmiyorum Fazla ezilip kıvamı bozuluyor Keşkeğimiz hazır
Servis yaparken üzerine tereyağ, çok az salça ve pul biberle sos hazırlıyoruz Ben biraz kavurma da kullandım Daha lezzetli oluyor Keşkeğin üzerine gezdirip servis yapıyoruz Afiyet olsun
*3 su bardağı keşkeklik buğday
*2 adet kalçalı tavuk but
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
Üzerine,
*Tereyağı, çok az salça, pul biber,
*İstenirse 23 yemek kaşığı kadar kavurma
Keşkek Tarifi Yapılışı Keşkek, yörelere göre yapımında farklılıklar bulunan lezzetli bir yemeğimiz Yapımı da son derece kolay Bu günlerde farklı bir şeyler pişireyim diyenler buyursunlar
Buğdayımızı bir kaç kez yıkayıp süzdükten sonra soğuk su ile ıslatıyoruz 12 saat bekletiyoruz Tavuk etlerini temizleyip yıkıyoruz Daha sonra düdüklü tencereye tavuk ve buğdayları koyuyoruz Tuz ve yağını ekliyoruz Malzemelerin üstünü 3 parmak geçecek kadar su koyup 30 dk Kadar pişiriyoruz (Düdüklümüzün pişirme süresini dikkate alın ) Tenceremizi açınca suyu fazla kalmışsa üzerinden alabilirsiniz Tavuk butlarını da tencereden çıkarıyoruz Kemiklerinden sıyırıp etleri tencereye geri atıyoruz İrice bir tahta kaşıkla etler dağılıp, buğday özleşene kadar dövüyoruz Ben blender tercih etmiyorum Fazla ezilip kıvamı bozuluyor Keşkeğimiz hazır
Servis yaparken üzerine tereyağ, çok az salça ve pul biberle sos hazırlıyoruz Ben biraz kavurma da kullandım Daha lezzetli oluyor Keşkeğin üzerine gezdirip servis yapıyoruz Afiyet olsun