iltasyazilim
FD Üye
Keşkekli Yahni Tarifi İçin Malzemeler Keşkek için;
*Yarım kilo yarma (aşurelik buğday)
*100 gr tereyağ
Yahnisi için;
*500 gr kuşbaşı et
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*5~6 tane soğan
*100 gr tereyağ
*Karabiber, kimyon, tuz, salça
Keşkekli Yahni Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün büyük bir özlemle memketimin düğün yemeği olan keşkekli yahni pişirdim ve sizlerle paylaşıyorum umarım sizlerde beğenirsiniz
Öncelikle keşkeğimiz için yarmamızı bir gece önceden (aksama yapacaksanız sabah ıslamanızda yeterli) sıcak suya ıslıyoruz 1 saat sonra kontrol ediyoruz, suyunu çekip su ilave etmemiz gerekebilir Tereyağımızı eritip yarmamızı ekliyoruz ve üzerini 4 parmak kadar geçecek şekilde suyunu koyuyoruz Tuzunu da atıp arada bir karıştırarak pişmeye bırakıyoruz
Yahnisi için varsa güveç tencere tercih edebilirsiniz
Tereyağımızı ve etimizi tencereye alıyoruz, etimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar ağzı kapalı olarak kavuruyoruz Etimiz iyice kavrulunca soğanlarımızı (özelliği bol soğan olması) ilave ediyoruz, kavuruyoruz Salçasını ve baharatını ilave ediyoruz Kaynar su katıp kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlarımızı ilave edip şöyle güzelce özleşene kadar pişiriyoruz Tabağımıza keşkek ve üzerine yahni katıp servis ediyoruz Afiyet bal olsun
*Yarım kilo yarma (aşurelik buğday)
*100 gr tereyağ
Yahnisi için;
*500 gr kuşbaşı et
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*5~6 tane soğan
*100 gr tereyağ
*Karabiber, kimyon, tuz, salça
Keşkekli Yahni Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün büyük bir özlemle memketimin düğün yemeği olan keşkekli yahni pişirdim ve sizlerle paylaşıyorum umarım sizlerde beğenirsiniz
Öncelikle keşkeğimiz için yarmamızı bir gece önceden (aksama yapacaksanız sabah ıslamanızda yeterli) sıcak suya ıslıyoruz 1 saat sonra kontrol ediyoruz, suyunu çekip su ilave etmemiz gerekebilir Tereyağımızı eritip yarmamızı ekliyoruz ve üzerini 4 parmak kadar geçecek şekilde suyunu koyuyoruz Tuzunu da atıp arada bir karıştırarak pişmeye bırakıyoruz
Yahnisi için varsa güveç tencere tercih edebilirsiniz
Tereyağımızı ve etimizi tencereye alıyoruz, etimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar ağzı kapalı olarak kavuruyoruz Etimiz iyice kavrulunca soğanlarımızı (özelliği bol soğan olması) ilave ediyoruz, kavuruyoruz Salçasını ve baharatını ilave ediyoruz Kaynar su katıp kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlarımızı ilave edip şöyle güzelce özleşene kadar pişiriyoruz Tabağımıza keşkek ve üzerine yahni katıp servis ediyoruz Afiyet bal olsun