iltasyazilim
FD Üye
1 litre süt 1, 5 yemek kaşığı nişasta (tercihen mısır ) 3, 5 yemek kaşığı pirinç unu 1 bardak toz şeker 100 gram tuzsuz badem Orjinal de yok fakat isteğe bağlı vanilya Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Merhabalar Mutlu hafta sonları diliyorum
Hemen hemen hepimiz sütlü tatlıları severiz Hem hafif olduğu için hemde sağlıklı Sizlere tam ölçülü Osmanlı tatlılarından olan keşkülün yapımına geçelim
Öncelikle bademleri bir kase içine alıp üzerine kaynamış su döküp 10 dakika kabuklarının soyulması için bekliyoruz Soyulmuş bademleri bir havlu kağıt ile kurutup robotta ince olarak çekiyoruz Tencere içerisine pirinç unu, nişastayı ocağın altını yakmadan 1 litre süt ile iyice açılana kadar çırpıcı ile karıştıralım Ocağın altını yakıp, şeker ve çekilmiş bademleri ekleyerek sürekli ve başından ayrılmadan karıştırıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra 8 dk daha kaynatıyoruz Keşkülümüz hazır üzeri kabuklanmadan kase veya kuplarımıza kepçe yardımı ile dolduruyoruz Bu tatlımızı artık hazır değil, kendimiz yapacağız Yiyenlere ve yapan herkeslere afiyetler olsun
Merhabalar Mutlu hafta sonları diliyorum
Hemen hemen hepimiz sütlü tatlıları severiz Hem hafif olduğu için hemde sağlıklı Sizlere tam ölçülü Osmanlı tatlılarından olan keşkülün yapımına geçelim
Öncelikle bademleri bir kase içine alıp üzerine kaynamış su döküp 10 dakika kabuklarının soyulması için bekliyoruz Soyulmuş bademleri bir havlu kağıt ile kurutup robotta ince olarak çekiyoruz Tencere içerisine pirinç unu, nişastayı ocağın altını yakmadan 1 litre süt ile iyice açılana kadar çırpıcı ile karıştıralım Ocağın altını yakıp, şeker ve çekilmiş bademleri ekleyerek sürekli ve başından ayrılmadan karıştırıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra 8 dk daha kaynatıyoruz Keşkülümüz hazır üzeri kabuklanmadan kase veya kuplarımıza kepçe yardımı ile dolduruyoruz Bu tatlımızı artık hazır değil, kendimiz yapacağız Yiyenlere ve yapan herkeslere afiyetler olsun