iltasyazilim
FD Üye
Kesme Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık*erişte (ben hazır kullandım)
*1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek
*1 baş kuru soğan
*2 yemek kaşığı kadar tereyağı
*2 yemek kaşığı kıyma
*1 5 su bardağı et suyu
*1 5 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya Erzuruma has tarhın otu ( Ama isteğe göre)
*Pulbiber, tuz
Kesme Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı NASIL MI YAPTIM?
Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eridikten sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice pembeleştirdim Pulbiber, kıyma ve *salçayı ekledim ve salça eridikten sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu kattım Bir*taşım kaynadıkdan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık*4 su bardağı kadar kaynar su ilave ettim Epeyce kaynadıkdan sonra reyhanını atıp 45 dakika daha kaynatıp ocağı kapattım Unutmadan şunuda yazayım;Erzurumda bu çorbaya kesme aşı veya erişte çorbası denir Üzerini süslemek için nane dökülür ?
*1 5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık*erişte (ben hazır kullandım)
*1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek
*1 baş kuru soğan
*2 yemek kaşığı kadar tereyağı
*2 yemek kaşığı kıyma
*1 5 su bardağı et suyu
*1 5 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya Erzuruma has tarhın otu ( Ama isteğe göre)
*Pulbiber, tuz
Kesme Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı NASIL MI YAPTIM?
Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eridikten sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice pembeleştirdim Pulbiber, kıyma ve *salçayı ekledim ve salça eridikten sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu kattım Bir*taşım kaynadıkdan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık*4 su bardağı kadar kaynar su ilave ettim Epeyce kaynadıkdan sonra reyhanını atıp 45 dakika daha kaynatıp ocağı kapattım Unutmadan şunuda yazayım;Erzurumda bu çorbaya kesme aşı veya erişte çorbası denir Üzerini süslemek için nane dökülür ?