Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kesme Ev Makarnası

Kesme Ev Makarnası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img220**************img2206928p22700451vf8

Malzemeler
2 bardak un
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
(Not: Orjinal tarifte bu ölçülerin 2 katı verilmişti Biz 2 kişi olduğumuzdan malzemelerin yarısı yeterli oldu)

Yapılışı
Unu yoğurma kabında eleyip ortasını açın Yumurtayı sütü ve tuzunu ilave edip yoğurun Sertçe bir hamur elde edene kadar gerekirse azar azar süt ilavesiyle yoğurmaya devam edin Hamuru 2 parçaya ayırıp üzerin nemli bir bez örtün ve yaklaşık bir saat dinlendirin
Dinlenmiş hamurları hafifçe unladığınız zemin üzerinde merdane ile 23mm kalınlığında açın 2 yuvarlak parça elde edeceksiniz Bu parçaları da yine bir saat dinlendirin
Keskin bir bıçak yardımıyla önce uzunlamasına, daha sonra enine ince ince kesin
Elinizle ayırarak bir gazete kağıdı üzerine serpin Kuru bir yerde 1 gün bekletin Hamurlar kuruduğunda pişmeye hazırdır

23 litre suyu ocağa koyun Tuz ve 12 kaşık sıvıyağ ilave edin Fokurdayınca makarnaları ilave edin İyice yumuşayana kadar haşlayın Daha sonra soğuk suya tutmadan sadece süzün ki lezzeti kaybolmasın
23 kaşık tereyağını eritin Süzdüğünüz makarnaları ilave edin Kısık ateşte karıştırarak 35 dakika pişirin Gerekirse biraz daha tuz ilave edebilirsiniz
Dilerseniz beyaz peynir rendesi ve kıyılmış maydonozla, dilerseniz sade servis yapın
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt