iltasyazilim
FD Üye
Kesme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr oda ısısında margarin
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağından 1 parmak eksiklğinde pudra şekeri
*1 yemek kaşığı su
*Yarım su bardağı ceviz
*Yarım su bardağı damla çikolata yada 80 gr’lık kücük doğranmış çikolata (Ben antep fıstıklı çikolata doğradım güzel oluyor tavsiye ederim)
*1 pk vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Not?1 su bardağı ölçüsü 200 gr
Kesme Kurabiye Tarifi Yapılışı Çikolata ve ceviz hariç diğer malzemeler yoğurulur En son kulak memesi kıvamında unu ayarlayıp ceviz ve çikolata eklenir Tezgaha Streç Film serilip hamur Streç filme uzunlamasına rulo yapmış gibi sarılır Yarım saat dolapta bekletilir İyi bir bıçak ile 12 cm şeklinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziler Daha önceden ısıtılmış 170° fırında altı çok hafif pembe üstü beyaz kalacak şekilde kontrollü pişirilir Afiyet olsun?
NOT??Tamamen soğumadan tepsiden almamaya çalışın dağılmasın
*150 gr oda ısısında margarin
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağından 1 parmak eksiklğinde pudra şekeri
*1 yemek kaşığı su
*Yarım su bardağı ceviz
*Yarım su bardağı damla çikolata yada 80 gr’lık kücük doğranmış çikolata (Ben antep fıstıklı çikolata doğradım güzel oluyor tavsiye ederim)
*1 pk vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Not?1 su bardağı ölçüsü 200 gr
Kesme Kurabiye Tarifi Yapılışı Çikolata ve ceviz hariç diğer malzemeler yoğurulur En son kulak memesi kıvamında unu ayarlayıp ceviz ve çikolata eklenir Tezgaha Streç Film serilip hamur Streç filme uzunlamasına rulo yapmış gibi sarılır Yarım saat dolapta bekletilir İyi bir bıçak ile 12 cm şeklinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziler Daha önceden ısıtılmış 170° fırında altı çok hafif pembe üstü beyaz kalacak şekilde kontrollü pişirilir Afiyet olsun?
NOT??Tamamen soğumadan tepsiden almamaya çalışın dağılmasın