iltasyazilim
FD Üye
Kestane balı nasıl kullanılır
Kestane balı nasıl yenmeli
Kestane balı nasıl yenir
Öksürük için tasvir 1
1kahve fincanı kestane balı
1çay kaşığı zencefil
1çay kaşığı zerdeçal
1çay kaşığı kuru çiçek tozu
bunların tümü kapaklı küçük kavanozda ayrıntılarıyla karıştırılıp sabahları aç karnına yutulur (yetişkinlere 1 yemek kaşığı, küçüklere 1 tatlı kaşığı)
sınanmış olup bu ilaç daha yarısına gelmeden iyileşme görülmüştür, antibiyotik uygulamak yerine doğal ilaçlar daha faydalı
Öksürük için betimleme 2
Kestane balı ile karıştırılmış sıcak süt ya da meyve çayları öksürüğe iyi gelir
Öksürük için tanımlama 3
Öksürük, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile kestane balı içirilirse rahatsızlık tedavi edilir
Öksürük için betimleme 4
Günde 20 g' dan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu kestane balı ile karıştırılıp yenir
Öksürük için tarif 5
100 g toz zencefil ve 100 g toz zerdeçal 1 kg kestane balı ile karıştırılarak günde 3 öğün yemek yemek öncesi, 1 tatlı kaşığı yenir
Öksürük için betimleme 6
Kestane BalıTurp
Havuç ya da turp suyu ile karıştırılması halinde de, kestane balının aynı çare edici etkisini görebilirsiniz
Kestane Balıturp kürünü 2 şekilde hazırlayabilirsiniz
1 Dilekçe:
Bir adet turpu rendeleyin (siyah ya da kırmızı turp olabilir) Hakiki bal ile karıştırdıktan daha sonra bir tülbentin içerisine koyun Daha Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun 1012 saat dek balın süzülmesi için bekletin Süzdüğünüz bal turp suyu karışımını büyükufak, yaş sınırı olmadan herkes içebilir
2 Tatbik:
Bir turpun daha aşağı kısmını keserek içini azıcık oyduktan sonra uzun sap kısmını da emin Turpun oyulan kısmı yukarı gelecek şekilde bir su bardağının üzerine yerleştirin Turpun oyduğunuz kısmına bal doldurun ve 1012 saat değin turp suyunun balın içine süzülmesi için bekletin
Elde edilen turptan süzülmüş balı bir yaşından büyük bebekler de, yetişkinler de içebilir
Öksürük için tarif 7
Havlıcan,zencefil ve ıhlamur çayı yanına bildiğimiz siyah turpun ortasını oyun ve içine kestane balı katın ve 1 gün bekletip için *
Kestane balı nasıl yenmeli
Kestane balı nasıl yenir
Öksürük için tasvir 1
1kahve fincanı kestane balı
1çay kaşığı zencefil
1çay kaşığı zerdeçal
1çay kaşığı kuru çiçek tozu
bunların tümü kapaklı küçük kavanozda ayrıntılarıyla karıştırılıp sabahları aç karnına yutulur (yetişkinlere 1 yemek kaşığı, küçüklere 1 tatlı kaşığı)
sınanmış olup bu ilaç daha yarısına gelmeden iyileşme görülmüştür, antibiyotik uygulamak yerine doğal ilaçlar daha faydalı
Öksürük için betimleme 2
Kestane balı ile karıştırılmış sıcak süt ya da meyve çayları öksürüğe iyi gelir
Öksürük için tanımlama 3
Öksürük, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile kestane balı içirilirse rahatsızlık tedavi edilir
Öksürük için betimleme 4
Günde 20 g' dan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu kestane balı ile karıştırılıp yenir
Öksürük için tarif 5
100 g toz zencefil ve 100 g toz zerdeçal 1 kg kestane balı ile karıştırılarak günde 3 öğün yemek yemek öncesi, 1 tatlı kaşığı yenir
Öksürük için betimleme 6
Kestane BalıTurp
Havuç ya da turp suyu ile karıştırılması halinde de, kestane balının aynı çare edici etkisini görebilirsiniz
Kestane Balıturp kürünü 2 şekilde hazırlayabilirsiniz
1 Dilekçe:
Bir adet turpu rendeleyin (siyah ya da kırmızı turp olabilir) Hakiki bal ile karıştırdıktan daha sonra bir tülbentin içerisine koyun Daha Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun 1012 saat dek balın süzülmesi için bekletin Süzdüğünüz bal turp suyu karışımını büyükufak, yaş sınırı olmadan herkes içebilir
2 Tatbik:
Bir turpun daha aşağı kısmını keserek içini azıcık oyduktan sonra uzun sap kısmını da emin Turpun oyulan kısmı yukarı gelecek şekilde bir su bardağının üzerine yerleştirin Turpun oyduğunuz kısmına bal doldurun ve 1012 saat değin turp suyunun balın içine süzülmesi için bekletin
Elde edilen turptan süzülmüş balı bir yaşından büyük bebekler de, yetişkinler de içebilir
Öksürük için tarif 7
Havlıcan,zencefil ve ıhlamur çayı yanına bildiğimiz siyah turpun ortasını oyun ve içine kestane balı katın ve 1 gün bekletip için *