
Sonbahar aylarında toplanan kestaneler, kış vadesince tüketilen lezzetli bir atıştırmalık besin olarak biliniyor. Dişleri kuvvetlendirmeye yarayan kestanenin yapılışında ise birtakım püf noktalar var. Pekala, kestane nasıl çizilir? Kestane prodüksiyonunun püf noktaları nelerdir? İşte, kestane çizimi hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar...
Kestane, sert ve havayı içine almayan bir kabuğa sahiptir. Yeterli pişmesi yahut havaya patlayarak birtakım kazalara sebebiyet vermemesi ismine gerçek formda çizilmesi gerekir. Kestane sahih kesilmediği taktirde kestanenin yenmesi, açılması çetin bir hal almaktadır. Kestaneyi tarafken kabuk tadı gelmemesi için nasıl çizileceğine dikkat etmenizi öneriyoruz. Pekala, kestane nasıl çizilir? Kestane imalatının püf noktaları nelerdir? İşte, kestane çizimi hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar...

KESTANE NASIL ÇİZİLMELİ?
- Derin bir kaba soğuk su koyunuz.

- Kestaneleri kabın içine boşaltınız.

- Kestaneleri su dolu kabın içine koyduktan sonra karıştırınız.

- Kestanelerin çürümüş olanlardan ayırmak için 2 yahut 3 dakika kadar suyun içinde bekletiniz.

-Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları ayırıp çöpe atınız.
- Küçük keskin bir bıçak yardımı ile uzunluktan boya kesikler açınız.

- Kestanenin uygun pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz.
- Kestaneyi çok kesmeniz ise kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir.

- Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi pişirmeye çalışmayınız.

- Kestaneleri yumuşayıp üzeri hafif yanık oluncaya kadar tavada pişiriniz.