Sonbahar aylarında toplanan kestaneler, kış süresince tüketilen lezzetli bir atıştırmalık besin olarak biliniyor. Dişleri kuvvetlendirmeye yarayan kestanenin yapılışında ise bazı püf noktalar var. İşte, kestane yapımı ile alakalı bazı bilgiler...
Kestane, sert ve havayı içine almayan bir kabuğa sahiptir. İyi pişmesi veya havaya patlayarak birtakım kazalara sebebiyet vermemesi adına doğru şekilde çizilmesi gerekir.
İşte, doğru şekilde kestane çizimi...
- Derin bir kaba soğuk su koyunuz.
- Kestaneleri kabın içine boşaltınız.
- Kestaneleri su dolu kabın içine koyduktan sonra karıştırınız.
- Kestanelerin çürümüş olanlardan ayırmak için 2 veya 3 dakika kadar suyun içinde bekletiniz.
-Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları ayırıp çöpe atınız.
- Küçük keskin bir bıçak yardımı ile boydan boya kesikler açınız.
- Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz.
- Kestaneyi çok kesmeniz ise kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir.
- Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi pişirmeye çalışmayınız.
- Kestaneleri yumuşayıp üzeri hafif yanık oluncaya kadar tavada pişiriniz.